Snelstart integratie

Dit artikel beschrijft de integratie met Snelstart. De volgende onderwerpen worden in dit artikel behandeld:

  1. Snelstart autorisatie
  2. Verzending naar Snelstart
  3. Foutmeldingen

LET OP!

  • De journaalposten kunnen niet verzonden worden als het bedrijf is gemarkeerd als 'testbedrijf' of als de debiteur geblokkeerd is.
  • De journaalposten kunnen niet gedownload worden als XML bestand, gezien voor de verzending een ander bestandsformaat wordt gehanteerd.
  • Kostenplaatsen worden ondersteund. Kostendragers echter niet gezien deze een andere functionaliteit hebben in Snelstart.

Snelstart autorisatie

Template instellingen controleren binnen Nmbrs

In het template moeten de rechten om instellingen aan te maken voor Snelstart eerst op 'Schrijven' worden gezet:

mceclip1.png

Zie dit artikel waar en hoe je de template kan aanpassen:
Template aanpassen

Maak een Snelstart account aan in Nmbrs

Om de integratie in te richten, ga je op masterniveau naar de Snelstart instellingen onder het kopje Integratie. Vervolgens kun je een nieuw account aanmaken door een gebruikersnaam in te vullen en te klikken op 'haal klant-ID'. De gebruikersnaam is vrij invulbaar.

mceclip2.png

Autoriseer het aangemaakte account

Log in op de pagina welke is geopend om de klant-ID op te halen.

mceclip3.png

Na het inloggen, kan er gekozen worden voor het bedrijf waar autorisatie voor nodig is. Bij het leggen van de koppeling wordt dit een 'administratie' genoemd. 

mceclip4.png

Na het geven van de bevestiging voor de koppeling, verschijnt de nieuw aangemaakte klant-ID. De sleutel kan gemakkelijk worden gekopieerd naar het klembord. Deze dient vervolgens in de Nmbrs applicatie als klant-ID ingevuld te worden. 

QR_code.png

Let op! Momenteel ondersteunt de koppeling één administratie per account. Wanneer er voor een tweede administratie ook een koppeling gemaakt dient te worden, zal dit proces herhaald moeten worden voor de tweede administratie.

Koppelen van administraties

De laatste stap in het autoriseren van het account, is het koppelen van de Snelstart administratie aan een bedrijf in de Nmbrs applicatie. Ga hiervoor naar de Tab 'Administraties' en kies voor 'Nieuwe mapping'. Vervolgens kan het bedrijf in Nmbrs en de administratie in Snelstart worden gekozen. Het veld Dagboek Code is een verplicht veld.

mceclip6.png

Verzending naar Snelstart

Journaalpost verzenden

Als de integratie volledig is opgezet, kunnen de journaalposten via het dashlet Journaalposten Export op bedrijfsniveau worden ingeschoten naar Snelstart. Zie dit artikel voor meer informatie: Journaalposten Export.

mceclip7.png

Als de journaalposten naar Snelstart verzonden zijn, wordt het logo in kleur getoond (blauw en oranje).

TWK verzending naar Snelstart

Wanneer een journaalpost wordt verzonden welke een twk-correctie bevat, zal deze in de periode worden geboekt waar de twk-correctie over gaat. Dit is terug te zien in onderstaand voorbeeld, waar een twk-correctie in run 2 is verwerkt over periode 1.

mceclip8.png

Snelstart support

Voor meer informatie over het instellen van grootboekrekeningen binnen Snelstart; zie de support pagina van Snelstart.

In onderstaand artikel staan verschillende foutmeldingen (met oorzaak en oplossing) beschreven die kunnen verschijnen wanneer de journaalpost naar Twinfield wordt verstuurd beschreven:

Foutmeldingen 

Je kunt bij foutmeldingen het beste in eerste instantie contact opnemen met SnelStart, aangezien de in Nmbrs getoonde foutmeldingen vanuit SnelStart afkomstig zijn. Als daaruit technische vragen m.b.t. de inrichting in Nmbrs voortvloeien kun je uiteraard een ticket bij ons indienen. Vaker terugkerende foutmeldingen zullen wij hier plaatsen, met de mogelijke oplossing erbij.

Opmerkingen