Update NL 19-04-2023

Zojuist is de update van 19-04-2023 afgerond.

Aankondiging

Medewerker stamkaart

Wij willen je graag informeren over een aankomende wijziging op medewerkersniveau. Binnenkort wordt daar immers de 'Medewerker stamkaart' geïmplementeerd. Deze wijziging maakt deel uit van een project waarbij we het voor HR-professionals eenvoudiger willen maken om door het product te navigeren. De stamkaart zal op elk tabblad op medewerkersniveau zichtbaar zijn en kan gebruikt worden om het merendeel van de vaste werknemersgegevens te wijzigen, zonder daarvoor naar verschillende pagina's en dashlets te moeten navigeren. De volgende gegevens zullen zichtbaar en/of aanpasbaar worden in de stamkaart:
 1. Naam medewerker
 2. Medewerkerstype
 3. Bedrijfsnaam
 4. Personeelsnummer
 5. Medewerker login (Geen login / Inactieve login / Actieve login)
 6. Persoonlijk (Telefoonnummer werk / Email werk / Geboortedatum, leeftijd / Adres / Bankrekening)
 7. Contract
 8. Salaris
 9. Rooster
 10. Functie (Functie / Afdeling / Manager)
Let op: de oospronkelijke dashlets met de gegevens binnen de stamkaart gaan verdwijnen. Het betreft de volgende dashlets:
 • Personalia
 • Medewerker login
 • Medewerker instellingen
 • Dienstverband
 • Salaris
 • Rooster

De rechten in de user template blijven onveranderd. Voorbeeld: wanneer het 'oorspronkelijke' dashlet Dienstverband op 'Geen' staat, zal die in de stamkaart ook op 'Geen' komen te staan. 

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar dit artikel Medewerker stamkaart op onze kennisbank.

Verbeterd

Geen controle loonaangifte op combinatie geen BSN / speciale tabel

Een dag nadat we een runcontrole hadden toegevoegd voor een medewerker zonder BSN i.c.m. een speciale tabel had de Belastingdienst de specificaties opnieuw bijgewerkt: je mag alsnog medewerkers zonder BSN en met een speciale tabel aangeven. We hebben de runcontrole dan ook weer verwijderd.

[HR Workflow] docx uploaden voor digitaal ondertekenen

Als onderdeel van de verbeteringen aan het HR worflow-onderdeel 'Document ondertekenen' hebben we het mogelijk gemaakt om een docx-document (een standaard Word-document) te uploaden.
Dit maakt deel uit van een grotere verbeterslag, waarbij we gebruikers in staat stellen om het document te genereren, er een voorbeeld van te bekijken en, indien nodig, terug te gaan om het te downloaden als een docx-document. Dit maakt het eenvoudiger om kleine wijzigingen aan te brengen in Word en het document vervolgens opnieuw te uploaden, zonder het eerst als pdf op te hoeven slaan.

Het kunnen uploaden van een docx-document is een eerste stap; binnenkort gaan ook de andere verbeteringen live.

Opgelost

Journaalposten: verschillenrekening wordt niet berekend

Twee weken geleden hebben we wat wijzigingen aangebracht in de journaalposten. We ontdekten achteraf dat daardoor de verschillenrekening niet meer berekend werd. Dat gebeurt nu wel weer. Na het opnieuw herberekenen van de journaalposten komt de verschillenrekening weer naar voren.

Signaal 'zichtbaar maken voor documentviewer' wordt niet verzonden

Als je de run zichtbaar wilde maken voor de documentviewer maar er was geen documentviewer geselecteerd voor het bedrijf, dan werd het signaal ook niet naar de andere geselecteerde contacten verzonden. Dit gebeurde alleen indien deze stap geautomatiseerd was. We hebben dit probleem opgelost, zodat de contacten bij deze stap in de workflow weer een signaal krijgen.

Opmerkingen