N-N: Pensioenexport

Hieronder staat beschreven hoe je de export instellingen voor N-N aanmaakt. Het export formaat N-N kan je alleen vanaf 2017 worden ingesteld. Verder vind je aanvullende informatie die van belang is bij deze pensioenexport.

Pensioen exportinstellingen

1. Ga naar het bedrijfsniveau
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op Pensioen Exportinstellingen

Klik op Pensioen Exportinstellingen.

Selecteer het exportformaat, vul de overige gegevens in en klik op Opslaan.

Vink de export aan om deze te activeren.

Branches

Nmbrs ondersteunt geen systeem branches voor N-N,

• eigen branches

Correcties

Wanneer je de pensioenexport naar N-N wilt corrigeren, doe je dit op dezelfde manier als je de loonaangifte corrigeert. Dit betekent dat je hier een normale correctie-run voor kunt uitvoeren.

Intrekking IKV

Wanneer je vanuit N-N het bericht krijgt om het volgnummer inkomstenverhouding (IKV) van een medewerker in te trekken, kun je dat op de volgende manier doen.

Een volgummer intrekken kan alleen als er een correctie (twk) aanwezig is die wordt meegenomen in de pensioenexport. Je krijgt dan na het aanmaken van de export de onderstaande mogelijkheid. Klik vervolgens op het halve rondje om een intrekking toe te voegen.

Voeg de intrekking toe. Dit doe je door de periode te selecteren waarin de intrekking gedaan dient te worden samen met het personeelsnummer, oude (foutieve) volgnummer en BSN nummer van de medewerker. Het volgnummer dat je hier invoert, wordt dus ingetrokken.

Let op: Je dient per medewerker, per periode en per volgnummer een intrekking te doen. Bijvoorbeeld: Er is van mei t/m juli het verkeerde volgnummer ingevoerd voor één medewerker. Je dient dan drie intrekkingen toe te voegen aan de loonaangifte, elke periode één intrekking.

Foutmeldingen

Klik hier om naar het overzicht met pensioenaangifte foutmeldingen te gaan.