Ontslagvergoeding

In geval er sprake is van een beëindigd dienstverband en er een vergoeding aan de medewerker betaald dient te worden door de werkgever, wordt dit op een andere manier verwerkt dan bijvoorbeeld de transitievergoeding.

Bij de transitievergoeding kan alles automatisch volgens de utidienstwizard verwerkt worden. De combinatie witte en groene tabel en tevens het automatisch ophogen van het nummer Inkomstenverhouding, hoeft geen enkele aanvullende actie voor ondernomen te worden.

Bij een ontslag- (of aanzeg) vergoeding, is dit anders.

Voor een vergoeding van deze aard dient altijd een nieuwe medewerker aangemaakt te worden. Géén extra dienstverband. Het aanmaken van een nieuwe medewerker (op een ander personeelsnummer), het koppelen van de groene tabel, soort inkomen 62 én het ophogen van het nummer IKV zijn de te nemen stappen.

Afhankelijk van de situatie kunnen hiervoor de looncodes 3073, 3074 of 3062 gebruikt worden.

Eventueel kan middels lc8962 de ZVW grondlsag verhoogd worden, mocht deze niet berekend worden. Dit kan door uitéénlopende omstandigheden (1e tijdvak in het jaar, boven de VCR max etc.) namelijk niet of te laag berekend worden.

Opmerkingen