Pre-run draaien

Je kunt een run maken voor alleen de werknemers die je selecteert. Het is nu dus bijvoorbeeld mogelijk om eerst de vaste medewerkers te verlonen en daarna de uurloners.

Het maken van een pre-run sluit de actieve periode niet af. Je kunt pre-runs blijven maken totdat u een normale run draait, waarmee de periode wordt afgesloten.

Voorbeeld:

1. Draai pre-run voor de vaste werknemers. Deze run kun je sluiten, waardoor de loonstrook zichtbaar wordt voor de medewerkerlogin.

2. Draai normale run waarin alle werknemers zijn opgenomen, inclusief de uurloners en overwerkuren voor de vaste werknemers.

NB: In een pre-run worden geen TWK's opgenomen. Om een TWK te maken draai je een aparte run mbv de optie "run TWK only".

Let op: Bij de laatste (pre-)run die je draait in een periode worden alle medewerkers en het bedrijf meegenomen naar de volgende periode. Het is niet mogelijk om medewerkers te laten staan in een vorige periode.

Je draait dus in bovenstaande situatie 1 pre-run en 1 normale run, niet twee pre-runs en dan nog een run om het 'af te maken'.

Bij de laatste run laat je iedereen aangevinkt staan.

Loonopdracht

Ga naar het tabblad Start of Loonopdracht op bedrijfsniveau en klik op meer achter salarisrun.

Run

Klik op Run om de loonopdracht te verwerken. Controleer de gegevens, pas eventueel de beschrijving aan en klik op doorgaan.

Selecteer medewerkers

Vink de gewenste werknemer aan / uit. Tevens kun je hier het filter gebruiken mocht je alleen werknemers met een rooster of zonder rooster willen runnen.
(let op: bij de 'laatste' run vink je dus niemand aan of uit)

klik op doorgaan en voer de run uit, de geselecteerde medewerkers zijn nu verwerkt.