Pre-run draaien

Je kunt een run maken voor alleen de werknemers die je selecteert. Het is nu dus bijvoorbeeld mogelijk om eerst de vaste medewerkers te verlonen en daarna de uurloners.

Het maken van een pre-run sluit de actieve periode niet af. Je kunt pre-runs blijven maken totdat je een normale run draait, waarmee de periode wordt afgesloten.

Voorbeeld:

1. Draai pre-run voor de vaste werknemers. Deze run kun je sluiten, waardoor de loonstrook zichtbaar wordt voor de medewerkerlogin.

2. Draai normale run waarin alle werknemers zijn opgenomen, inclusief de uurloners en overwerkuren voor de vaste werknemers.

NB: In een pre-run worden geen TWK correcties opgenomen, ook niet in de afsluitende normale run. Om een TWK correctie te verwerken, dien je een aparte run "run TWK only" te draaien. 

Let op! Zie onderstaande aandachtspunten:

1. Bij de laatste (pre-)run die je draait in een periode worden alle medewerkers en het bedrijf meegenomen naar de volgende periode. Het is niet mogelijk om medewerkers te laten staan in een vorige periode.

Je draait dus in bovenstaande situatie 1 pre-run en 1 normale run, niet twee pre-runs en dan nog een run om het 'af te maken'.
Bij de laatste run laat je iedereen aangevinkt staan.

2. Als je een pre run draait in de eerste periode van het jaar (en er is een voorgaand jaar) dan wordt het voorgaande jaar weergegeven in de salarisdocumenten.

3. Stel je draait een pre-run voor (bijvoorbeeld) de vaste medewerkers en voert vervolgens nog (salaris)wijzigingen door voor deze medewerkers voordat de 'laatste' run wordt gedraaid. Dan zal bij het zichtbaar maken van de loonstroken van de 'laatste' run opnieuw een signaal verstuurd worden naar de vaste medewerkers, ook al was er reeds een signaal verzonden bij het zichtbaar maken van de pre-run.

4. Wanneer je alleen een pre-run hebt gedraaid, zullen de HR documenten niet gegenereerd kunnen worden. Hiervoor is een normale run nodig. 

 

Loonopdracht

mceclip0.png

Ga naar het tabblad Start of Loonopdracht op bedrijfsniveau en klik op meer achter Salarisrun.

Run

mceclip1.png

Klik op Run om de loonopdracht te verwerken. Controleer de gegevens, pas eventueel de beschrijving aan en klik op doorgaan.

Selecteer medewerkers

mceclip2.png

Vink de gewenste werknemer aan / uit. Tevens kun je hier het filter gebruiken mocht je alleen werknemers met een rooster of zonder rooster willen runnen.
(bij de 'laatste' run moet iedereen aangevinkt staan, inclusief het vinkje bij 'Alle medewerkers')

klik op doorgaan en voer de run uit, de geselecteerde medewerkers zijn nu verwerkt.

 

 

Opmerkingen