Loonopdracht verwerken/ Run draaien voor accountants

Workflow instellingen

Afhankelijk van uw workflowinstellingen van het bedrijf wordt de salarisrun wellicht automatisch verwerkt. Controleer hiervoor uw workflow instellingen.

1. Wanneer Salarisrun verwerken staat aangevinkt, kunt u de salarisrun verwerken.

Wanneer deze niet staat aangevinkt, zet deze actie dan op actief door op de actie te klikken.

2. Wanneer Salarisrun verwerken staat aangevinkt op automatisch uitvoeren, hoeft u geen actie uit te voeren om de salarisrun te verwerken.

U kunt ervoor kiezen om deze actie automatisch of handmatig te laten uitvoeren.

Meer informatie over de workflow instellingen vindt u op onze support pagina.

De rest van de uitleg gaat uit van het handmatig uitvoeren van een actie. Wanneer u heeft aangevinkt dat de salarisrun automatisch wordt verwerkt, hoeft u deze acties niet uit te voeren.

Salarisrun verwerken op tabblad Workflow

Ga naar het tabblad Workflow.

1. Open de workflow van het bedrijf door op het driehoekje te klikken.

2. Klik op het pijltje om de salarisrun te verwerken.

Loonopdracht

Controleer de gegevens en klik op Doorgaan.

Let op: run beschrijving is niet te zien als de medewerker de loonstrook downloadt.

Medewerkers

Controleer de gegevens, selecteer eventueel welke medewerkers verwerkt moeten worden en klik op Doorgaan...

Mededelingen en waarschuwingen

U ziet een overzicht van de medewerkergegevens en bedrijfsgegevens met eventuele meldingen.

Wanneer u alles heeft gecontroleerd, klikt u op Run!

Bedrijf runnen

De loonopdracht wordt nu verwerkt. U kunt ervoor kiezen om het bedrijf op de achtergron te runnen, dan kunt u verder werken in het systeem.

Workflow overzicht

In het overzicht van de workflow kunt u zien dat de salarisrun verwerkt is aan het groene blokje.