Runmutaties controleren

Wanneer je een loonrun draait zie je verschillende meldingen op het scherm, waaronder eventuele fouten en mutaties. Na het draaien van de loonrun zie je die meldingen ook terug in de workflow.

Nadat het draaien van de loonrun kun je de meldingen altijd terugvinden in het dashlet Runcontrole.
Onderstaande artikelen leggen uit hoe je foutmeldingen en waarschuwingen controleert en oplost:

Loonopdracht

mceclip0.png

Je ziet de meldingen wanneer je een loonrun draait.

Runcontrole

mceclip1.png

Wanneer je een run gaat draaien en de meldingen wilt zien, let er dan wel op dat de runcontrole uitgevoerd wordt (zet dus geen vinkje bij 'Geen runcontrole)'.

Meldingen

mceclip2.png

Je krijgt een lijst met alle meldingen.

Er zijn 4 soorten meldingen met elk een eigen kleur. Je kunt op de melding klikken om deze niet meer te laten zien. Als je bijv. de geldige meldingen niet wilt zien klik je op 'Geldig'. Deze meldingen zie je dan niet meer in de lijst, maar kun je altijd weer terugkrijgen door nogmaals op 'Geldig' te klikken.

Klik op Run! om de run te draaien.

Workflow

mceclip4.png

Nadat je de run hebt gedraaid verandert de kleur van de workflow indien je de actie 'Salarisoutput controleren' hebt aanstaan. De kleur van de workflow is gelijk aan de kleur van de melding in de vorige afbeelding. Als er een fout is meegegaan in de loonrun wordt de workflow rood, bij een waarschuwing  geel en bij een mutatie donkerblauw. Als er geen meldingen zijn wordt de workflow groen.

Als de actie 'Salarisoutput controleren' niet in je workflow staat dan wordt de actie direct groen. Nadat de loonrun is verwerkt klik je in dat geval op 'Salarisoutput controleren'.

Salarisoutput controleren

mceclip3.png

Klik op Gecontroleerd als je de meldingen hebt gecontroleerd. De loonrunactie wordt nu groen in de workflow.

Run Controle

mceclip5.png

Je kunt in het dashlet Run Controle na afloop de meldingen nogmaals bekijken. Zie dit artikel voor meer informatie over dit dashlet en hoe eventuele meldingen op te lossen zijn.

Opmerkingen