Run mutaties controleren

Wanneer u een loonrun draait ziet u verschillende meldingen in uw scherm, waaronder eventuele errors en de mutaties. Na het draaien van de loonrun ziet u de aanwezigheid van meldingen ook terug in de workflow.

Nadat u de loonrun heeft gedraaid, kunt u altijd bij de meldingen komen via het dashlet Run Controle.

Loonopdracht

U ziet de meldingen wanneer u een loonrun draait.

Run controle

Wanneer u de run gaat draaien en de meldingen wilt zien, let er dan op dat u wel een run-controle uitvoert.

Meldingen

U krijgt een lijst met alle meldingen.

Er zijn 4 type meldingen met elk een eigen kleur. U kunt op de melding klikken om deze niet meer te laten zien. Wanneer u de geldige meldingen niet wilt zien, klikt u op Geldig. Deze meldingen ziet u dan niet in de lijst, maar kunt u altijd weer terugroepen.

Klik op Run! om de run te draaien.

Workflow

Wanneer u de run heeft gedraaid, verandert de kleur van de workflow indien u de actie salarisoutput controleren heeft aanstaan. De kleur van de workflow is gelijk aan de kleur van de melding in de vorige afbeelding. Wanneer er een fout is meegegaan in de loonrun, wordt de workflow rood. Wanneer er een waarschuwing is meegegaan in de loonrun wordt de workflow geel en bij een mutatie donkerblauw. Wanneer er geen meldingen zijn, wordt de workflow groen.

Mocht u de actie Salarisoutput controleren niet in uw workflow hebben, wordt de actie direct groen.

Wanneer de loonrun is verwerkt klikt u op Salarisoutput controleren.

Salarisoutput controleren

Klik op Gecontroleerd als u de meldingen heeft gecontroleerd. De loonrun actie wordt nu groen in de workflow.

Run controle

U kunt in het dasshlet Run controle de meldingen na afloop nogmaals bekijken.

Meer informatie over deze dashlet en hoe de meldingen op te lossen zie: Dashlet Meldingen Run controle