Eerstedagsmelding aanmaken & verzenden

U kunt ervoor kiezen om voor elke nieuwe werknemer die in dienst komt een eerstedagsmelding te versturen naar de belastingdienst. Op deze pagina kunt u vinden hoe u dit kunt instellen en hoe u de eerstedagsmelding (EDM) kunt verzenden.

Loonheffing instellingen

1. Ga naar het bedrijfsniveau.

2. Ga naar het tabblad Start.

3. Klik in het dashlet Loonheffing.

Aanmaken EDM

1. Vink aanmaken EDM aan.

2. Klik op Opslaan.

EDM aanmaken

U kunt op twee manieren een EDM aanmaken:

1. Wanneer u een medewerker aanmaakt via de wizard, wordt er automatisch een EDM aangemaakt

2. Via het dashlet Loonaangifte op tabblad Loonopdracht kunt u zelf een EDM aanmaken. Dit doet u wanneer u bijvoorbeeld medewerkers heeft geïmporteerd.

Indien u via de wizard een medewerker geeft aangemaakt, kunt u de EDM ook via het dashlet Loonaangifte verzenden.

Nieuwe eerstedagsmelding

Wanneer de EDM nog niet is aangemaakt, klikt u op Nieuwe eerstedagsmelding.

Selecteer medewerker

U krijgt een lijst met nieuwe medewerkers waarvoor nog geen EDM is aangemaakt. Selecteer de medewerker waarvoor u de EDM wilt aanmaken en klik op Opslaan.

Verzenden

Wanneer u een EDM heeft aangemaakt via de medewerkerwizard of via het dashlet Loonheffing, verschijnt deze onder eerstedagsmelding. Klik op Verzenden.

Verzend naar de Belastingdienst

Selecteer Verzend naar de Belastingdienst en klik op Opslaan.