Proforma

Met een proforma krijg je voor een nieuwe medewerker een inschatting van het maandelijkse nettobedrag en de werkgeverskosten.
Of je kunt nagaan wat voor loonstrook een werknemer die nog niet in dienst / in Nmbrs ingevoerd is zou krijgen - en dus ook wat de werkgeverslasten zouden zijn.

LET OP: als in de template onder het kopje 'Medewerker', het tabblad 'Loonstroken' op GEEN of LEZEN staat dan is het niet mogelijk om Proforma's aan te passen.

De huidige bedrijfsinstellingen worden toegepast en je kunt een proforma aanmaken op basis van een bestaande werknemer of een "default medewerker".

Proforma aanmaken

Je vindt de proforma op bedrijfsniveau via de menu-knop (1) rechtsboven op het scherm, vervolgens klik je op 'Proforma' (2) onder Loonopdracht.

Selecteer hier het jaar waarop de proforma betrekking heeft. Door op het plus-teken te klikken krijg je de optie een nieuwe proforma aan te maken.

Vervolgens kun je alle benodigde gegevens voor de proforma invullen.

1. Vul hier de gewenste namen in en het jaar waarop de proforma betrekking heeft.
  2. Selecteer hier of je een default medewerker of een bestaande medewerker wil gebruiken.

Wanneer alle gegevens zijn ingevuld klik je op "Opslaan", je komt dan gelijk in de proforma terecht.

Let op: Een bestaande medewerker is alleen te selecteren als de medewerker op dit moment(datum van vandaag) in dienst is.

Proforma aanpassen

1. Je kunt de proforma bewerken door op de betreffende namen te klikken (net zoals je gewend bent van de interactieve loonstrook). Als je bijvoorbeeld op "Pers nr." klikt zal het Personalia dashlet worden geopend en kun je deze aanpassen.
  2. De runcontrole wordt ook op de proforma uitgevoerd. Klik op het gekleurde blokje om te zien wat er mogelijk niet correct is.
  3. Door op het pdf-logo te klikken kun je de proforma loonstrook downloaden in pdf.
  4. Net zoals bij de interactieve loonstrook kan je hier eenvoudig vaste en/of variabele looncomponenten toevoegen.

De aangepaste proforma wordt automatisch opgeslagen.

Eerdere proforma's raadplegen

1. Als je op ""Proformalijst" klikt zie je dat je proforma is opgeslagen.
  2. Door op de proforma naam te klikken wordt de proforma geopend.
  3. De proforma is ook gelijk vanuit dit tabblad te downloaden als pdf-bestand.
  4. Door op het "kruisje" te klikken kun je de proforma verwijderen.