StiPP: Pensioenexport

In dit artikel staat beschreven hoe je de pensioen export voor StiPP aanmaakt. Ook vind je aanvullende informatie over de aanlevering en het uploaden van het export bestand naar StiPP. Alleen vanaf 2015 kan van deze pensioenexport worden gebruikt.

Let op dat de uitzendbranche beperkt is ondersteund (zie voor meer informatie het artikel bij de Branches hieronder)

Pensioen export instellen

Ga naar het bedrijfsniveau en klik op het tabblad Instellingen.

1. Klik op Pensioen Exportinstellingen.
  2. Selecteer het formaat "Stipp".
  3. Vul de gegevens in en klik op "Opslaan".

Na het opslaan van de zojuist ingevulde gegevens zet je hier een vinkje om het nummer voor het bedrijf te activeren.

De pensioenexportinstellingen zijn nu geactiveerd. Het aanmaken van de export gaat hetzelfde als bij de andere pensioenexportbestanden, zie hiervoor: Pensioen aangifte.

Branches

Kijk bij de categorie brancheregelingen voor meer informatie over de branches die StiPP ondersteund:

Correcties

Correcties (TWK's) worden meegenomen in deze pensioenexport.

Uploaden

Het is mogelijk om een pensioenexportbestand (PDO bestand) te genereren waarmee de pensioenexport naar StiPP kan worden aangeleverd.
We mogen dit bestand niet rechtstreeks naar StiPP verzenden; in plaats daarvan dient het te worden gedownload en (in het StiPP-portal) te worden geüpload.
Het bestand dat je vanuit Nmbrs downloadt is een .txt bestand, dat ingelezen kan worden via het StiPP-portal.

Aanlevering

Stipp kent alleen een maand-aanlevering. Je kunt dus per jaar 12 keer een export aanmaken / uploaden. Ook als je een week- of 4-weekverloning hebt kan deze export gewoon worden gebruikt. Houd er wel rekening mee dat we in dat geval dezelfde methodiek hanteren als bij de loonaangifte.

Bankrekeningen:
Een Amerikaans rekeningnummer dient niet op te geven aan de StiPP. Een Amerikaans rekeningnummer zal ervoor zorgen dat het PDO bestand afgekeurd wordt bij het inlezen. StiPP kan alleen IBAN nummers verwerken.

Foutmeldingen

Melding Pensioen export instellingen staan bij meerdere bedrijven aan
Error code Error code: [De runs van de bedrijven zijn niet consistent]
Oorzaak

Een ander bedrijf onder hetzelfde debiteur heeft dezelfde pensioen export instellingen aan.

Oplossing

De pensioen export instellingen kunnen bij een bedrijf aanstaan. Een oplossing is om dit bij een ander bedrijf (onder zelfde debiteur) uit te zetten of een extra pensioen export instellingen aanmaken in dashlet Pensioen Exportinstellingen op bedrijfsniveau.