Journaalposten

Dit artikel beschrijft de mogelijkheden van journaalposten. De volgende onderwerpen worden in dit artikel behandeld:

 

Waar zijn de journaalposten zichtbaar?

Wanneer er een grootboekrekening is gekoppeld bij het bedrijf en je hebt een run verwerkt, dan worden er journaalposten beschikbaar gesteld bij de salarisdocumenten. 

Screenshot__54_.png

 

Door op de gewenste journaalpost te klikken zal deze worden geopend.

 

Kan ik de journaalposten downloaden?

Na het openen heb je een aantal opties om de journaalpost te downloaden:

 • Download PDF
 • Download Excel
 • Download Text
 • Download in een export formaat van een bepaald boekhoudpakket

De beschikbare boekhoud pakketten die geselecteerd kunnen worden vind je via de pagina: Boekhoudsoftware instellen voor het exporteren van journaalposten

Ook is het mogelijk om de weergave van de journaalposten te wijzigen. De journaalposten kunnen per periode en per looncode worden gesplitst. Dit doe je in de 'Salarisdocumenten Instellingen' op bedrijfsniveau.

journal_split.gif

 

Bij het openen van de journaalposten zullen deze, afhankelijk van je keuze, gesplitst zijn per looncode en/of periode.

journal_perios.gif

 

Hoe kan ik journaalposten verzenden naar een boekhoudpakket?

Journaalposten kan je verzenden naar een boekhoudpakket via de 'Journaalpost Export'. Wanneer je een run hebt gedaan, kan je de journaalpost in de Journaalpost Export genereren. Wanneer je een koppeling voor het betreffende bedrijf hebt ingericht onder 'Integraties' op het hoogste niveau, kan je de journaalposten vanuit de Journaalpost Export naar een boekhoudpakket verzenden. Het icoontje van het boekhoudpakket zal zichtbaar worden wanneer je een journaalpost hier genereert. Door op het icoon te klikken, kan je de journaalposten verzenden.

Wanneer je in de workflowinstellingen van het bedrijf aangeeft dat de journaalposten automatisch gegenereerd en verzonden kunnen worden, zullen deze automatisch naar het boekhoudpakket worden verzonden.

Binnen deze functionaliteit blijven de journaalposten met de gegenereerde inhoud altijd beschikbaar. Ook wanneer de betreffende run waarop de journaalposten zijn gebaseerd wordt verwijderd. Als de journaalposten worden herberekend, heeft ook dit geen invloed op de inhoud binnen de Journaalpost Export.

sending.gif

Periode overslaan bij verzending naar boekhoudpakket

Wanneer je één of enkele runs wilt overslaan bij de verzending, kan je de volgende workaround toepassen.

1. Koppel het bedrijf nog niet in Nmbrs met het gewenste boekhoudpakket. Wanneer je dit wel al gedaan hebt, kan je het bedrijf loskoppelen door op het kruisje te klikken bij de integratie instellingen op masterniveau.

Screenshot_6.png

2. Creëer de journaalposten die je niet naar het boekhoudpakket wenst te versturen. Wanneer het bedrijf niet meer gekoppeld is, zal er een envelopje achter de journaalpost zichtbaar worden.

3. Markeer de journaalposten als 'verzonden' door op het envelopje te klikken. Ze worden niet verzonden, enkel gemarkeerd.

mark.gif

4. Wanneer je alle runs hebt gemarkeerd als verzonden, welke je niet wenst te versturen, kan je (opnieuw) de koppeling met het boekhoudpakket maken.

5. Na het koppelen, kan je de journaalposten aanmaken welke je naar het boekhoudpakket wilt zenden. Deze journaalposten zullen dan het logo van de betreffende integratie tonen voor verzending.

journal_ex.gif

Welke verschillende soorten journaalposten zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten journaalposten beschikbaar. Deze journaalposten kunnen worden toegevoegd door bij de salarisdocumenten op "meer" te klikken en dan de gewenste journaalposten toe te voegen. Wanneer je dit voor een Scenario 1 login wilt aanpassen, kan je dit via de salarisdocumenten instellingen doen onder 'Zichtbare Documenten wijzigen'.

De journaalposten die zichtbaar gemaakt kunnen worden via de salarisdocumenten zijn:

 • Journaalposten bedrijf
 • Journaalposten bedrijf cumulatief
 • Journaalposten kostenplaats
 • Journaalposten kostenplaats cumulatief
 • Journaalposten Kostenpl / Kostendrager
 • Journaalposten afdeling
 • Journaalposten afdeling cumulatief
 • Journaalposten medewerker
 • Journaalposten medewerker cumulatief

 

journal_more.gif

 

Opmerkingen