Reiskostenvergoeding met splitsing in onbelast en onbelast WKR (vrije ruimte)

Er is de mogelijkheid om middels opgave op één looncomponent, het te vergoeden aantal kilometers automatisch te laten splitsen naar twee onbelaste looncomponenten (waarvan één WKR)

Voorbeeld: Een medewerker krijgt een reiskostenvergoeding van € 0,26 per kilometer met € 0,19 onbelaste kilometers en € 0,07 onbelaste kilometers (WKR) welke in de vrije ruimte ondergebracht dienen te worden.

Loonmodel

Ga naar het loonmodel op debiteurniveau.

Looncodes selecteren

 
 
1. Klik op Looncodes selecteren en selecteer code 3400, 5150 & 5160.

2. Pas de looncode 5160 aan naar de gewenste waarde. 

Looncode 5160

Looncode 5160 heeft nu een waarde.

Medewerker

Ga naar de medewerker en klik op het plusje in het dashlet Looncomponenten om een vaste vergoeding of een eenmalige vergoeding toe te voegen.

Waarde

Geef de waarde van het aantal kilometers in op Looncode 3400.

Klik op Toevoegen.

Loonstrook

Op de loonstrook vind je de vergoedingen terug onder netto (onbelast).
 

In onderstaand artikel kun je de uitleg terugvinden voor een splitsing naar een onbelaste en belaste reiskostenvergoeding.

Reiskostenvergoeding met belaste en onbelaste kilometers

 

Opmerkingen

  • Avatar
    Simone Jonker

    Ik zie in de kennisbank dat er een WKR reiskostenvergoeding is obv kilometers. Nu heb ik een vergoeding die ik wil doen in de vrije ruimte. Het betreft parkeerkosten. Welk looncomponent kan ik hier dan voor gebruiken?

  • Avatar
    Ingmar Lodewijk

    Hiervoor kun je bijna elke onbelaste looncomponent gebruiken, zolang je hier maar de 'Grondslag Werkkostenregeling' aan toevoegt in het gebruikte loonmodel. Heb je hier verder nog vragen over stuur dan even een mail naar support@nmbrs.nl.