Wat is de loonaangifte status?

Bekijk dit artikel voor de verklaring van de verschillende kleuren en symbolen omtrent de status van de loonaangifte. Deze is terug te vinden op bedrijfsniveau, tabblad loonopdracht en dashlet 'Loonaangifte'.  

 Loonaangifte workflow status

Er zijn 4 verschillende statussen die een loonaangifte in de worflow kan hebben:

1. Wit: Er is geen loonaangifte verzonden 
2. Groen: Loonaangifte is gemarkeerd als verzonden - Dit wordt alleen gedaan als er via een andere programma een aangifte is verzonden of het een demo bedrijf betreft. Voor een loonaangifte die echt moet worden verzonden, dient u nooit de loonaangifte te markeren als verzonden. 
3. Geel: Loonaangifte is verzonden - De loonaangifte is gestuurd naar de Belastingdienst, u hoeft geen actie meer te ondernemen. Wij zijn in afwachting van een bericht van de belastingdienst dat de aangifte is ontvangen.
4. Groen: Loonaangifte is ontvangen - Dit gebeurd automatisch, enige tijd nadat u de aangifte heeft verzonden. 
5. Rood: Er zit een fout in de loonaangifte, hij kan niet worden aangemaakt.

Verzenden of markeren 

Bij het verzenden van de loonaangifte, selecteer Verzend naar de Belastingdienst als je deze wilt verzenden. De actie Markeer als verzonden, zal geen gegevens verzenden.

 

Informatie icoon ('i'/driehoek) 

Het 'i'-icoon aan het einde van de aangifte regel geeft aan of de aangiften consistent zijn met de runs die er tot dan toe in staan.  

Grijs 'i'-icoon (Consistent): indien de tekst groen kleurt, zijn alle runs aanwezig in het systeem. 
Rode driehoek: kleurt de tekst rood, dan zijn er runs verwijderd nadat de aangifte al was aangemaakt.
Oranje driehoek (Inconsistent): kleuren ze oranje dan staat er nog een TWK run klaar, die niet meegenomen is/zijn in die aangifte en de betreffende tijdvakken welke in die aangifte is/zijn meegegaan. 

Let op: Voer je na de laatste periode van het jaar een correctie-run uit, terwijl de reguliere aangifte al is ingezonden, dan zal hier geen Inconsistent check op worden uitgevoerd.  

Opmerkingen