Medewerker template user aanmaken

Als accountant kunt u voor uw klanten eigen template users aanmaken. Met deze template users kunt u precies aangeven welke niveaus en welke dashlets de medewerkers van uw klanten mogen zien. U kunt meerdere templates aanmaken voor meerdere type gebruikers.

Template users op tabblad Instellingen

U kunt als accountant op tabblad Instellingen template users aanmaken en op debiteurniveau. Wanneer u de template user aanmaakt op tabblad Instellingen is dit template zichtbaar voor al uw debiteuren. Wanneer u de template user aanmaakt op debiteurniveau zijn deze templates alleen zichtbaar voor die debiteur.

De functionaliteit werkt op beide niveaus hetzelfde.

Voor het aanmaken van een template user op tabblad Instellingen gaat nu naar tabblad Instellingen. Klik vervolgens op Template users.

Template users op debiteurniveau

Voor het aanmaken van een template user op debiteurniveau:

1. Ga naar tabblad Explorer.

2. Ga naar het debiteurniveau.

3. Klik op Template users onder Gebruikersaccounts.

Nieuwe Template User

Klik op Nieuwe Template User.

Template user toevoegen

1. Geef een naam in voor de template.

2. Selecteer type Master Client (klant login), Master Manager (managerlogin) of Master Medewerker (medewerkerlogin).

3. Selecteer een Base template, de instellingen van deze standaard template kopieert u naar deze nieuwe template.

4. Klik op Opslaan.

We gebruiken in dit voorbeeld een Medewerker login.

Dashboard

Klik op Dashboard.

Tabblad zichtbaar maken

1. Selecteer Schrijven bij het tabblad Medewerker Login, u geeft u medewerker dan de gelegenheid om zelf zijn dashboard in te delen.

2. Klik op Dashet toevoegen.

Template instellen per dashlet

Klik op de dashlets die u wilt laten zien in het dashboard van de gebruiker.

De dashlets die u in deze lijst laat staan, krijgt de gebruiker niet direct te zien in zijn scherm. Deze dashlets kan hij wel toevoegen via Dashlet toevoegen als hij schrijfrechten heeft voor het tabblad en lees- of schrijfrechten voor het dashlet.

De dashlets die u heeft aangeklikt komen in het dashboard terecht. Hier kunt u nog de rechten aanpassen, de dashlets verslepen of samenvouwen. Hoe u het dashboard hier inricht is hoe de gebruiker zijn dashboard straks te zien krijgt.

Template toepassen

1. Wanneer u al gebruikers heeft die deze template voor hun gebruikersaccount hebben, kunt u de zojuist gemaakte wijzigingen doorvoeren door op de knop Apply Template te klikken.

2. Indien u wilt wilt doen voor één of slechts een aantal gebruikers, klik dan op users en vervolgens op dezelfde Apply Template knop.

Medewerker login

Indien dit template nog niet is geselecteerd bij de gewenste gebruiker, volg dan de volgende stappen:

1. Ga terug naar het debiteurniveau.

2. Klik op Medewerker login onder Gebruikersaccounts.

Nieuwe medewerker login

Klik op Nieuwe medewerker login achter de medewerker waarbij u een login wilt aanmaken.

Template user

1. Vul het e-mailadres in en de gegevens van de medewerker.

2. Vink Alleen loonstrookinzage uit.

3. Selecteer de zojuist aangemaakte Template.

4. Klik op Opslaan.