Salaristabellen aanmaken

Je kunt in Nmbrs zelf salaristabellen aanmaken. Als accountant doe je dit op debiteurniveau via tabblad Instellingen -> Salarisinstellingen (voor één debiteur) of op Masterniveau via tabblad Instellingen -> Master Salarisinstellingen (voor meerdere debiteuren, zie onderstaande printscreen). Als businessklant doe je dit via tabblad Instellingen -> Salaris instellingen.

Let op: het is in Nmbrs niet mogelijk om een netto salaristabel aan te maken.

Let op: Indien je een eigen salaristabel aanmaakt dient het nummer dat je hieraan toekent uniek te zijn (en dus niet overeen te komen met een van de nummers van de standaard salaristabellen op Systeemniveau).

Nieuwe salaristabel toevoegen

Klik op "Nieuwe salaristabel toevoegen":

Specificeer de startperiode van deze salaristabel (maand-, week- en 4-weken tijdvakken), het nummer, de naam en het schaaltype:

Tevens kun je hier (puur ter informatie, dit is niet gekoppeld aan de betreffende salaristabel die door Nmbrs is aangemaakt) aangeven voor welke cao je deze tabel aanmaakt.

Opties bij salaristabellen

Na het aanmaken van de tabel zijn er verschillende opties:

• klik op tabblad Schalen of op het oogje om naar de salaristabel te gaan;
  • klik op het icoontje met de pijltjes om een bestaande salaristabel bij te werken;
  • klik op het i-icoontje om te zien welke bedrijven deze salaristabel gebruiken;
  • indien je de salaristabel wilt verwijderen: klik op het kruisje uiterst rechts.

Schaal inrichten (tabblad Schalen)

Tabblad Schalen bevat een aantal opties:
  • "Schaal toevoegen": voeg een schaal of schalen toe aan de salaristabel;
  • "Trede toevoegen" voeg een trede of tredes toe aan de salaristabel;
  • "Deze versie verwijderen": verwijder de huidige versie van de salaristabel;
  • "Import": importeer een volledige salaristabel vanuit een bestaand Excelbestand met schalen en tredes. Dit is de eenvoudigste en snelste optie voor het aanmaken van een nieuwe tabel. Download bijgevoegde export van tabel 592 als voorbeeld-Excelbestand (onderaan deze pagina), pas het naar wens aan en importeer het vervolgens. De rij met kolomnamen dient ongewijzigd te blijven. Let op: bij maandtabellen dien je de "Uur"-kolom leeg te laten, bij uurtabellen dien je juist alleen de "Uur"-kolom in te vullen! Bij maandtabellen kun je desgewenst alleen het maandbedrag invullen; 4 weken en Week zijn facultatief. Lees onder aan deze pagina de aandachtspunten bij het importeren van salaristabellen
  • "Export": exporteer de huidige schalen, tredes en de bijbehorende waardes naar een Excelbestand.

Schaal toevoegen

Klik op "Schaal toevoegen", voer een code en omschrijving in en klik op Opslaan:

Trede toevoegen

Vervolgens voeg je via "Trede toevoegen" een trede toe aan de schaal:

• Selecteer de bijbehorende schaal in het bovenste invulveld.
  • Specificeer bij "Trede volgorde" de volgorde voor de automatische tredeverhoging.
  • Specificeer het salaris per maand, 4 weken en week.

Tredes aanpassen of verwijderen

Klik op tabblad Schalen op een trede om achteraf de waarden aan te passen of klik op het kruisje uiterst rechts om een trede te verwijderen:

Aandachtspunten bij het importeren van salaristabellen

Een schaal toevoegen aan een bestaande salaristabel via de import-functie is mogelijk, wanneer je een nieuwe schaalcode gebruikt.

'Onbekende fout' bij importeren salaristabellen.

Het is niet mogelijk om dezelfde schaalcodes en tredecodes te gebruiken, maar alleen een andere omschrijvingen in te vullen. Dit veroorzaakt een 'Onbekende fout'.

Voorbeeld hoe het moet:

Schaalcode Schaal omschrijving Tredecode Trede omschrijving Maand 4 weken Week Uur
1 Omschrijving 1 15jr 15 jaar 0 0 0 4
1 Omschrijving 1 16jr 16 jaar 0 0 0 4
2 Omschrijving 2 15jr 15 jaar 0 0 0 5
2 Omschrijving 2 16jr 16 jaar 0 0 0 5

Voorbeeld hoe het niet moet:

Schaalcode Schaal omschrijving Tredecode Trede omschrijving Maand 4 weken Week Uur
1 Omschrijving 1 15jr 15 jaar 0 0 0 4
1 Omschrijving X 16jr 16 jaar 0 0 0 4
2 Omschrijving 2 15jr 15 jaar 0 0 0 5
2 Omschrijving Y 16jr 16 jaar 0 0 0 5

Achterliggende reden van deze foutmelding

Wanneer je op werknemer niveau een schaal zou willen toewijzen zou dit mis gaan, om dat er in de importsheet bij de werknemer-tab alleen een obv het volgende geimporteerd kan worden:

SalaristabelNr SalaristabelSchaalNr SalaristabelTredeNr

Een schaal verwijderen van een bestaande salaristabel via de import is niet mogelijk, maar op nul zetten kan wel. Wanneer je een export maakt, een schaal verwijdert en dan weer importeert krijg je onderstaande error.