Urenreservering aanmaken

Dit artikel behandelt het aanmaken van de urenreservering op bedrijfs- en medewerkersniveau.

De urenreservering kan gebruikt worden om periodiek verlof op te bouwen en uit te betalen. Ook is het mogelijk om (alleen op bedrijfsniveau) een leeftijdstaffel in te richten.

De urenreservering is op zowel bedrijfs- als medewerkersniveau te vinden via de menu-knop rechtsboven in het scherm, vervolgens ga je naar Salarisinstellingen -> dashlet Reserveringen.

Urenreservering aanmaken op bedrijfsniveau

1. Klik op het plusje in het dashlet Uren Reservering om een nieuwe urenreservering aan te maken.
  2. Geef een omschrijving mee; deze staat (bij uitbetalen) ook op de loonstrook.
  3. Kies de Berekeningsmethode: Fulltime urensaldo / jaar of Percentage van gewerkte uren.
  4. Geef, afhankelijk van de gekozen berekeningsmethode, het fulltime urensaldo per jaar of het percentage.
  5. Selecteer de afrondmethode van de uren.
  6. Selecteer de te hanteren betaalmethode:
  • bij "Uitbetalen elke periode" worden deze uren elke periode (automatisch) uitbetaald. Zie dit artikel voor meer informatie hierover;
  • bij de overige opties: "Opbouwen naar verlofgroep 1, 2, 3 of 4" worden de uren naar de desbetreffende verlofgroep geboekt. Zie dit artikel voor meer informatie hierover.

Let op: om het verlofsaldo op de loonstrook en/of in de ESS te tonen dien je wel in het dashlet Verlof een verlofgroep aan te maken met een fulltime saldo van 0 (die nul moet echt ingevoerd worden!).

Leeftijdstaffel toevoegen

1. Klik op de regel onder "Leeftijdstaffel" om een leeftijdsstaffel aan te maken.

2. Selecteer de gewenste leeftijdberekeningsmethode.

3. Klik op de "+" om een staffel toe te voegen.

4. Selecteer de startleeftijd.

5. Selecteer de eindleeftijd.

6. Geef de (afwijkende) fulltime jaaruren in. (Let op: dit zijn de extra uren inclusief het fulltime saldo).

7. Klik op "Toevoegen" en maak vervolgens een volgende staffel aan.

8. Klik na het toevoegen van de laatste staffel op "Opslaan".

1.

Urenreservering aanpassen op medewerkersniveau

1. Klik op de regel van de urenreservering om het scherm te openen waarin je op medewerkersniveau kunt afwijken van de aangemaakte urenreservering.

2. Haal desgewenst het vinkje weg om de urenreservering bij deze medewerker uit te zetten.

3. Geef desgewenst op medewerkersniveau een afwijkend fulltime saldo of te berekenen percentage in. Als dit veld leeg is wordt de bedrijfsinstelling gehanteerd.

4. Als op bedrijfsniveau als betaalmethode "Opbouwen naar verlofgroep..." is geselecteerd dan kan op medewerkersniveau de betaalmethode "Uitbetalen elke periode" geselecteerd worden.

Let op: als op medewerkersniveau afwijkende instellingen zijn ingegeven dan worden deze niet aangepast bij een verandering van de bedrijfsinstellingen!

Volgen

Opmerkingen

• Avatar
    Sanne Hut

Is het ook mogelijk dat deze urenreservering op bedrijfsniveau via de salarisdocumenteninstellingen naar keuze zichtbaar kan worden gemaakt op de loonstrook?
    Ik hoor het graag wanneer ik deze vraag als wens in dien te dienen.

• Avatar
    Gwenda Nielen

Maak AUB de mogelijkheid dat de reservering in ene bij alle werknemers ingeschakeld of uitgeschakeld kan worden, net als bij bijv. vakantiegeldreservering!

• Avatar
    Periodieq HRM

Dit zou idd handig zijn, voor alle werknemers aan/uit zetten.