Salaris aanpassing halverwege de periode bij uurloner

Indien je bij een uurloner halverwege de periode het uurloon wilt aanpassen gaat dat niet zoals bij een medewerker met een rooster. Je dient in dit geval alleen in die betreffende periode gebruik te maken van uurloon 1 of 2. Zie dit artikel voor meer informatie hierover.

REDEN: bij uurloners is er natuurlijk geen rooster waarmee op een bepaalde datum tegen een bepaald salaris gerekend kan worden. Alle uren worden geboekt op bijvoorbeeld U2100 en hebben geen data gekoppeld aan die uren.

LET OP! Mogelijk dat dit in combinatie met een netto uurloon niet goed gaat.

Voorbeeld: iemand krijgt een salarisverhoging per 6-2-2015. Deze medewerker is een uurloner en heeft in februari de volgende dagen gewerkt: -week 6- 24 uren (ma 8/di 8/vr 8). Het systeem weet niet dat hij ma/di/vrij heeft gewerkt, dus dien je in februari het volgende in te voeren:

* U2100 (16 uren) tegen normale uurloon = € 4,48

* U2101 (8 uren) tegen bruto uurloon 1 = € 6,00

Zie hieronder:

Vanaf periode maart kun je weer gewoon U2100 gebruiken door het uurloon van € 6,00 in te vullen bij Bruto uurloon (bovenste blok in dashlet Salaris).

Van uurloon naar fulltime salaris

Wanneer een werknemer van uurloon naar fulltime salaris gaat gedurende de periode, dien je dit in de periode van de verhoging nog te verwerken op uurloon / extra uren dagen.

Je kunt dan per de eerste van de volgende maand het rooster / fulltime salaris in Nmbrs zetten.
Mocht de werknemer wel een hoger loon krijgen, kun je zoals boven beschreven met bruto uurloon 1 werken.

Opmerkingen