HR Document: Werkgeverskosten (per uur)

Toevoegen aan de HR documenten

Het HR document 'Werkgeverskosten Uren (jaar)' is te vinden op bedrijfsniveau bij de HR documenten. Om het document te kunnen inzien moet je deze eerst selecteren bij de 'Zichtbare documenten wijzigen':

 

Berekening van de verschillende waarden

Vervolgens kan je het document per periode openen. Per medewerker zie je wat de werkgeverslasten per uur waren in elke periode. De waarden komen tot stand door de werkgeverslasten (van een bepaalde periode) te delen door het aantal uren die gewerkt zijn in die periode:

 • 10011 (werkgeverslasten)/20022 (uren gewerkt)

In de laatste kolom is het gemiddelde van alle maanden te zien:

 • som van werkgeverskosten per uur van alle periode/aantal periode

Opmerkingen

 • Avatar
  Helma van de Pol

  Het is een waardevolle toevoeging deze functionaliteit. Alleen wel erg jammer dat de gemiddelde uur kosten berekening niet juist is. Wanneer een werknemer niet per 01-01 van een jaar in dienst is worden deze "lege perioden" wel in de berekening meegenomen en zo worden de uur kosten dus lager weergegeven worden dan ze werkelijk zijn.

  Het zou ook heel fijn zijn als je een periode zou kunnen kiezen of variabelen zou kunnen toevoegen als opslag op de kosten.

  Bewerkt door Helma van de Pol
 • Avatar
  Inego Teunissen

  Mooi overzicht. Bedankt.
  Verzoek: is het mogelijk om de werknemers uit dienst weg te laten?
  Anders (heel) veel nul waarden.

 • Avatar
  Jan Slotboom

  Top werk! Eenvoudig rapport maar zeer waardevolle toevoeging richting mijn klanten, dank!

 • Avatar
  Els van Tol

  Is het ook mogelijk dat dit document tegelijkertijd voor alle bedrijven aan te passen? Ik heb ook een special template aangemaakt op accountantsniveau als raadpleger. Kan ik dit document dan ook zichtbaar maken in de template?

 • Avatar
  Paul Hoogenboezem

  Heel waardevol overzicht. Inderdaad graag nog aanpassen dat nulwaarden in de berekening van de gemiddelden worden genegeerd.

 • Avatar
  Jan Slotboom

  Mijn voorstel is om de kolom "gemiddelde" te laten vervallen in het overzicht. De enkele bedrijven waarbij het bepalen van een gemiddelde kostprijs per uur van belang zal zijn, kunnen dit best zelf eenvoudig berekenen via Excel.

 • Avatar
  Paul Hoogenboezem

  Erg jammer dat het niet meer werkt en er slecht nullen verschijnen, nu 20022 is vervangen door 20032