Journaalpost blijft genereren of wordt niet getoond

Als een (of meerdere) journaalpost(en) blijven genereren of geen transacties laat zien kan dit verschillende oorzaken hebben, hieronder worden de meest voorkomende oorzaken besproken:

  1. Er is in een periode geen grootboekrekeningschema ingesteld

Onderstaande afbeelding laat journaalposten zien die aan het genereren zijn:

 

1. Er is een periode geen grootboekrekeningschema gekoppeld

Oorzaak
Wanneer in een bepaalde periode van het jaar geen grootboekrekeningschema is ingesteld bij het bedrijf, zullen de journaalposten blijven 'genereren'.
 
Achterhalen
Je kan achterhalen of er elke periode een grootboekrekeningschema is ingesteld door op bedrijfsniveau naar Instellingen -> Salaris instellingen -> Grootboekrekeningschema te gaan. Vervolgens klik je op de knop 'Historie' om te zien voor welke perioden er een schema is ingesteld. Onderstaande afbeelding laat zien dat er een grootboekrekeningschema is ingesteld per 3-2016, in periode 1-2016 en 2-2016 is er geen schema ingesteld:
 
 
 
Oplossing
Wanneer er in een betreffende periode geen grootboekrekeningschema is ingesteld, terwijl er wel een run voor die periode is gedaan, moet er een schema worden toegevoegd. Dit doe je door de periode terug te zetten naar de periode waarin het schema moet worden toegevoegd. Vervolgens klik je op 'Bewerken' en kies je het betreffende schema. Onderstaande afbeelding laat zien dat er een grootboekrekeningschema wordt toegevoegd in periode 1-2016:Vervolgens kunnen de journaalposten worden geactualiseerd. Dit doe je op bedrijfsniveau bij de Bedrijf instellingen. Vervolgens kies je voor de knop 'Verwijder inhoud journaalposten' en kies je het betreffende jaar. De journaalposten van dat jaar zullen worden verwijderd, en automatisch opnieuw worden aangemaakt met de aanpassingen die je hebt gedaan. 


 
 
 

Opmerkingen