Brief Belastingdienst: "U hebt een aangifte ingediend over tijdvak (...). Dit tijdvak bestaat niet voor uw loonheffingennummer."

Wanneer je een brief van de belastingdienst krijgt "aangifte ingediend over tijdvak (...). Dit tijdvak bestaat niet voor uw loonheffingennummer" lees dan dit artikel voor de oorzaak, hoe je deze kan achterhalen en oplossen.

  1. Het aangeleverde tijdvak komt niet overeen met het verloningstijdvak 
  2. De periode van de aangifte is niet bekend bij de belastingdienst

 

1. Het aangeleverde tijdvak komt niet overeen met het verloningstijdvak

Oorzaak
Het aangeleverde loonaangifte tijdvak komt niet overeen met het verloningstijdvak. Je doet bijvoorbeeld een maand aanlevering terwijl je vier weken verloning in Nmbrs doet. 
 

Achterhalen
Komen de tijdvakken van de loonaangifte en verloning overeen? 
Check welk verloningstijdvak er is ingesteld op bedrijfsniveau bij 'Bedrijf Instellingen' en 'Periode Type'. In onderstaande afbeelding zie je dat het een maan verloning betreft. 

Bekijk vervolgens het loonaangifte tijdvak dat op bedrijfsniveau is ingesteld bij 'Loonheffing' en 'Bedrijf LH Nummer'. In onderstaande afbeelding zie je dat hier voor vier weken is gekozen. Deze verloningstijdvakken komen dus niet overeen. 

 

Oplossing
Zorg dat het loonaangifte tijdvak overeen komt met het verloningstijdvak. In het bovenstaande tijdvak is betreft het een maand verloningstijdvak dus moet dit bij de Loonheffing ook op maand staan en niet 'Per vier weken'. 

 

2. De periode van de aangifte is niet bekend bij de belastingdienst

Oorzaken
Er is aangifte gedaan voor een periode welke niet bekend is bij de belastingdienst. Het is bij hen niet bekend dat er een aangifte zou worden gedaan. Het zou kunnen zijn dat de start of einddatum van het bedrijf niet goed bij de belastingdienst is geregistreerd. 

Achterhalen
Neem contact op met de belastingdienst.

Oplossen
Dit hangt af van het bericht van de belastingdienst. 

Opmerkingen