Herzien

Er is een tweetal situaties waarin de lage awf-premie terecht is toegepast, maar deze toch moet worden herzien.

Herzien is iets anders dan corrigeren: bij corrigeren pas je een verkeerde instelling aan, bij herzien zijn er geen verkeerde instellingen maar moet toch de hoge ww-premie worden toegepast.

Herzien is in Nmbrs een handmatige actie en dient altijd achteraf te gebeuren.

De optie om te herzien vind je bij de SVW-instellingen van de medewerker. Op het moment dat je op "herzien" klikt wordt voor de medewerker voor het hele actieve dienstverband herzien. Er wordt hierdoor ook een correctie klaargezet.

Als je een herzien ingeeft dan wordt deze toegepast vanaf de indienst datum (als deze voor de eerste dag van het huidige jaar ligt dan wordt de eerste dag van het jaar gebruikt) tot en met de uitdienst datum (of laatste dag van het actieve jaar).

Situatie 1. Iemand wordt binnen 2 maanden ontslagen.

De medewerker zal eerst normaal verloond moeten worden en uitdienst zijn gemeld. Na de uitdienstmelding (en de verwerking daarvan) kan de herziening worden toegevoegd.

Situatie 2. Iemand heeft 30% meer verloonde uren dan contracturen.

Als deze situatie speelt dan mag dit alleen herzien worden na de laatste verloning van het jaar. Eerder is niet toegestaan, aangezien de medewerker immers opnieuw in dienst zou kunnen komen.

Herziening verwijderen

Als je een herziening wilt verwijderen, dan dien je Nmbrs in de onbeveiligde modus te zetten (slotje openen). Vervolgens kan de herziening verwijderd worden door op het "kruisje" te klikken.