Bpf AVH gaat over naar UPA AGH

Vanaf 2020 zal de administratie voor de Bpf AVH worden beheerd door AGH (UPA) (bron). Dat betekent dat de volgende branches allemaal overgaan naar UPA AGH:

De branches die op systeemniveau worden onderhouden zijn al gekoppeld aan het UPA exportformaat en kunnen, nadat de pensioen exportinstelling voor UPA AGH is aangemaakt, worden verstuurd. Hoe een UPA AGH pensioen exportinstelling voor een bedrijf ingericht kan worden in Nmbrs staat beschreven in het volgende artikel: UPA AGH

Let op!

Voor branche 0222 | Particuliere Kaaspakhuis bedrijf is er een nieuwe brancheregeling, nr. 9 | Pensioen (wn en wg), toegevoegd om de pensioenaangifte te kunnen verzenden naar AGH. Regeling 1 | Pensioenpremie Wn en 1 | Pensioenpremie Wg komen hierdoor te vervallen. Regeling nr. 9 dient handmatig geactiveerd te worden, en regeling nr.  1 gedeactiveerd. Vanaf 2021 zal regeling nr. 9 standaard actief worden gezet.

Daarnaast is de branche 0170 | Groothandel in groenten en fruit (voorheen Groothandel in aardappelen en groenten en fruit) gesplitst om de aanlevering naar AGH te kunnen verwerken:

Mocht er eerder gebruik zijn gemaakt van 0170 voor de Groothandel in aardappelen, dan dien je vanaf 2020 branche 270 Groothandel in aardappelen in te stellen om de aanlevering te kunnen doen bij AGH.

Opmerkingen

 • Avatar
  Gislaine Tromp

  Update 25-06-2020: dit ligt nog in de test fase. Bij het verzenden van de pensioenaangiftes op dit moment wordt een foutmelding teruggegeven vanuit het pensioenfonds.

  Zodra alles gereed is om te kunnen gebruiken en de pensioenaangiftes te kunnen verzenden, zullen we dit verder bekend maken.

 • Avatar
  Mauro Boxhoorn

  Update 25-08-2020: Testfase is geslaagd. De pensioen exports kunnen met succes worden ingezonden.