Loonaangifte aanmaken en verzenden

Dit artikel voor accountants laat zien hoe via de Workflow instellingen de loonaangifte wordt aangemaakt en verzonden. Wanneer de workflow actie niet automatisch staat aangevinkt wordt er vervolgens uitgelegd er hoe je handmatig een loonaangifte aanmaakt en hoe je deze vervolgens kan verzenden. 
 

Workflow instellingen

Afhankelijk van de workflowinstellingen van het bedrijf wordt de loonaangifte automatisch aangemaakt en/of verzonden.  Controleer hiervoor de workflow instellingen.

1. Wanneer Loonaangifte aanmaken en Loonaangifte verzenden staat aangevinkt, is het mogelijk een loonaangifte aan te maken en te verzenden. 

Indien deze actie uit staat, zet deze dan op actief door er op te klikken.

2. Wanneer Loonaangifte aanmaken en Loonaangifte verzenden staat aangevinkt op automatisch uitvoeren, hoef je geen actie uit te voeren om een loonaangifte aan te maken en te verzenden. 

Je kunt ervoor kiezen om deze actie automatisch te laten uitvoeren of handmatig te doen.

Meer informatie over de workflow instellingen

De rest van de uitleg gaat uit van het handmatig uitvoeren van een actie. Wanneer je hebt aangevinkt dat de loonaangifte automatisch wordt aangemaakt, hoef je voor deze acties niets te doen. 

Loonaangifte aanmaken 

Ga naar het tabblad Workflow.

1. Open de workflow acties van het bedrijf door op het driehoekje te klikken.

2. Klik op het pijltje achter de loonaangifte.

 Creëer loonaangifte 
 
 Klik op OK 

Bij het overzicht van de workflow op tabblad Workflow kunt je zien dat de loonaangifte is aangemaakt aan het groene blokje.

Loonaangifte verzenden

Ga naar het tabblad Workflow.

1. Open de workflow acties van het bedrijf door op het driehoekje te klikken.

2. Klik op het klokje achter de loonaangifte.

Creëer loonaangifte

1. Zorg dat Verzend naar de Belastingdienst geselecteerd staat.

2. Kies ervoor om een signaal te verzenden.

3. Klik op Verzend.

Bij het overzicht van de workflow op tabblad Workflow kunt je zien dat de loonaangifte is verzonden aan het groene blokje.

Loonaangifte betalen via SEPAJe kan na het aanmaken / verzenden van de loonaangifte het SEPA bestand downloaden om in te lezen in de bank.
Dit kan je doen door achter de loonaangifte op het vergrootglas te klikken, je krijgt dan een overzicht van de loonaangifte.In dit overzicht kun je bovenaan kiezen voor 'download' SEPA, tevens kun je hier aangeven wat de betaaldatum moet zijn. Dit bestand kun je vervolgens inlezen in de bank.
(Let op: de betaaldatum wordt niet vastgezet, als je deze aanpast en daarna het bestand sluit, zal deze weer op de datum van vandaag staan)

 

Video's

Opmerkingen