Unit4 inrichten

In Nmbrs kan er een koppeling met Unit4 (Multivers online) worden gemaakt, zodat de journaalposten automatisch of handmatig kunnen worden ingelezen in het boekhoudprogramma van Unit4. Wanneer je meer wilt weten over foutmeldingen die zijn gerelateerd aan Unit4 kan je het volgende artikel raadplegen:

Template aanpassen

In het template moeten de rechten om instellingen aan te maken voor Unit4 eerst op 'Schrijven' worden gezet. Je kunt dit doen door naar Instellingen te navigeren op masterniveau. Vervolgens ga je naar Template Users onder Gebruikers. Klik op de dashboard editor van je eigen template en selecteer 'Instellingen' uit het drop-down menu. Tot slot zet je de rechten van 'Unit 4 instellingen' op schrijven:

Account aanmaken

Op masterniveau kan de integratie met Unit4 worden aangemaakt. Klik op de tab Instellingen -> Integratie -> Unit4 instellingen:

Vervolgens kan er een nieuw account worden aangemaakt, met een zelf gekozen gebruikersnaam:

Account autoriseren

Wanneer het account is aangemaakt kan de autorisatie worden gedaan door op het Unit4 logo te klikken:

Door op het logo te klikken wordt een nieuw scherm geopend waarin de inlog gegevens van Unit4 ingevoerd moeten worden:

• Portal gebruikersnaam: vul hier de gebruikersnaam van Unit4 in
  • Portal wachtwoord: vul hier het wachtwoord van Unit4 in
  • Multivers gebruikersnaam: dit is een gebruikersnaam die bij de contactpersoon van Unit4 kan worden opgevraagd, of bij de eigen IT afdeling
  • Multivers wachtwoord: dit is het wachtwoord die bij de contactpersoon van Unit4 kan worden opgevraagd, of bij de eigen IT afdeling

Vervolgens kan je op de knop Inloggen klikken en het volgende scherm zal verschijnen:

Verversen

Het scherm waarop te zien is dat de autorisatie succesvol is verlopen kan worden afgesloten. Vervolgens kan je terug naar de omgeving en moet het scherm worden ververst (F5) zodat het grijze Unit4 icoontje donkerblauw kleurt.

Koppelen van bedrijven

Op het tabblad 'Administraties' kunnen de bedrijven gekoppeld worden:

Kies het betreffende bedrijf in Nmbrs en vervolgens het bijbehorende bedrijf in de Unit4 administratie. Vervolgens kan de dagboek code worden ingevoerd, dit moet overeenkomen met de code in Unit4.

Journaalpost verzenden

Nadat de run is gedraaid wordt er een journaalpost aangemaakt. Door achter de betreffende run op het Unit4 logo te klikken zal de journaalpost naar Unit4 worden verzonden:

Zodra het logo donkerblauw kleurt is de journaalpost correct verzonden. Wanneer deze niet correct verzonden kan worden dan zullen er rode foutmeldingen verschijnen.

Kostenplaats en kostendragers

Het is mogelijk om kostenplaatsen en kostendragers te importeren in Unit4. In Nmbrs kan op medewerkersniveau een kostenplaats en kostendrager ingesteld worden. Een kostendrager heet in Unit4 een 'Dossier'. Ook moet in Unit4 worden aangegeven welke grootboeknummers een splitsing per kostenplaats en dossier hebben.

Let op:

• voor Unit4 is het een vereiste om ALLE medewerkers aan een kostenplaats te koppelen, anders zal de journaalpost niet worden geaccepteerd
  • de grootboeknummers die in Nmbrs worden gebruikt moeten overeenkomen met de grootboeknummers in Unit4, anders zal de journaalpost niet worden geaccepteerd