Mutatieformulier verwerken

Wanneer er een mutatieformulier wordt ingezonden zal deze de beoordelingsketen doorlopen. Hoe de beoordelingsketen eruit ziet en hoe deze kan worden ingericht staat uitgelegd in onderstaande artikelen:

Op het moment dat een mutatieformulier naar de volgende gebruiker in de beoordelingsketen gaat komt het formulier terecht bij deze gebruiker in het dashlet 'Mutatieformulieren goedkeuren':

1. Hier zie je het overzicht van de nog goed te keuren mutatieformulieren.
  2. In het bovenste blok zie je de aanvragen die aan jou zijn toegewezen.
  3. Bij "Niet toegewezen verzoeken" staan de overige mutatieformulieren die wachten op goedkeuring.
  4. Door op de gekruiste pijltjes te klikken kun je een mutatieformulier aan jezelf toewijzen.
  5. Door op het kruisje te klikken wordt de aanvraag afgekeurd; het formulier wordt vervolgens naar "Gesloten" verplaatst.

Goedkeuren, afkeuren en ter verbetering terugsturen

Wanneer een mutatieformulier is verstuurd kan deze door de volgende gebruiker in de beoordelingsketen worden goedgekeurd, afgekeurd of ter verbetering worden teruggestuurd. Onderstaande afbeelding laat een ingezonden formulier zien, en onder de afbeelding worden de mogelijkheden uitgelegd:

1. Afkeuren: wanneer een formulier wordt afgekeurd dan komt het formulier terecht in het bakje 'Gesloten' formulieren. De gegevens in het formulier zullen niet in de applicatie worden doorgevoerd, en het formulier is niet opnieuw te gebruiken.
  2. Vraag om verbetering: er kan om verbetering worden gevraagd wanneer er iets in het formulier ontbreekt of onjuist is. Onderaan het formulier kan een opmerking worden geplaatst om te verduidelijken wat verbeterd moet worden. Het formulier zal terug gaan naar de gebruiker die het formulier heeft ingediend.
  3. Goedkeuren: wanneer het formulier is goedgekeurd komt het formulier terecht bij de eerstvolgende in de beoordelingsketen. Wanneer de gebruiker al de laatste in de beoordelingsketen is zullen de gegevens die in het formulier zijn ingevuld worden doorgevoerd in het systeem.

Let op: alleen de medewerker zal een (e-mail) signaal ontvangen op het moment dat een mutatieformulier is goedgekeurd, afgekeurd of ter verbetering is teruggestuurd. De andere gebruikers in de beoordelingsketen zullen geen e-mail krijgen.