Mutatieformulier indienen als werkgever

Dit artikel laat zien hoe een werkgever, als klant van een Accountant, wijzigingen kan doorvoeren door middel van een mutatieformulier.   

Let op:
De vereisten hiervoor zijn dat de bedrijfsmutatieformulieren zijn ingericht waarbij de gewenste mutatieformulieren beschikbaar zijn gemaakt.
Verder moet de werkgever een bedrijfslogin hebben welke is gekoppeld aan het 'Template: Scenario 1: Documentviewer'.  Tot slot dient het dashlet 'Mutatieformulieren' zichtbaar te zijn. 

 
 

Dashlet Mutatieformulieren Indienen

 

Mutatieformulieren invullen

Klik op een formulier om een aanpassing te maken. Elk formulier is anders maar heeft hetzelfde principe. In dit artikel gebruiken we het formulier van 'Nieuwe medewerker' als voorbeeld.
Dit mutatieformulier heeft meerdere stappen, klik op volgende of bovenin om naar de andere tabs te komen. 
Vul de gewenste informatie in waarbij de rood omrande velden als verplichte velden moeten worden ingevuld.

Bij alle formulieren, behalve bij de snelinvoer, kunnen bijlagen worden toegevoegd. Ook kunnen er ter verduidelijking 'Opmerkingen' worden gemaakt. Door op 'Opslaan en sluiten' te klikken kan er op een later tijdstip verder verder worden gegaan met het invullen van het formulier.  

De laatste stap van elk formulier is de controle stap. Controleer de gegevens en verzend deze naar de Accountant middels de knop Verzenden.

Let op: de accountant kan geen wijziging maken in de toegestuurde gegevens. Alles dient correct te zijn uiteraard kunnen wijzigingen wel ingevoerd worden in Nmbrs zelf.


 

 

Wachten tot Mutatieformulieren zijn verwerkt

Het is nu aan de accountant om het formulier te verwerken door deze goed te keuren, terug te sturen of af te wijzen.

Een goedgekeurd formulier wordt verwerkt in Nmbrs. In het geval van een correctie, wordt er nog een extra melding gegeven dat het een correctie betreft.  Er wordt tevens een signaal verstuurd naar de aanvrager. De accounteigenaar kan deze e-mailinstellingen aanpassen onder de knop Mijn Account.  Overigens staat alleen de laatste opmerking in het e-mailbericht. In Nmbrs zelf staan wel alle opmerkingen.

Als een formulier wordt teruggestuurd komt het weer bij de aanvrager te staan onder Te verbeteren. Er wordt tevens een signaal verstuurd naar de aanvrager. 

Formulieren die worden afgewezen worden verwijderd en zullen niet meer in de historie staan voor beide gebruikers. Er wordt tevens een signaal verstuurd naar de aanvrager.

Status van de verzonden mutatieformulieren kunnen altijd worden teruggekeken door op 'Meer'  te klikken bij het Dashlet 'Mutatieforumulieren indienen'. In onderstaand voorbeeld is nu te zien dat het verzoek op 'In afwachting van goedkeuring' staat. Door op het kruisje te klikken kan deze nog worden ingetrokken.

 

Let op: alleen de medewerker zal een (e-mail) signaal ontvangen op het moment dat een mutatieformulier is goedgekeurd, afgekeurd of ter verbetering is teruggestuurd. De andere gebruikers in de beoordelingsketen zullen geen e-mail krijgen.

Op het moment dat je een medewerkerlogin verwijdert zullen de openstaande formulieren die aan de medewerkerlogin gekoppeld zitten, verwijderd worden:

 

Opmerkingen