TWK-correctie in het voorgaande jaar draaien

Om een correctie in een voorgaand jaar te verwerken zal je eerst het actieve jaar moeten aanpassen. Hieronder staat beschreven hoe je dit kan realiseren.

Als je het actieve jaar niet aanpast zal er geen correctie worden meegenomen met de eerst volgende run in het huidige jaar. Elk jaar zal apart gecorrigeerd moeten worden.

Let op als je het salaris, de loonheffing of SVW instellingen in een eerder jaar aanpast en dan in het huidige jaar verder verloont, zullen deze instellingen voor het huidige jaar ook worden toegepast.

Mogelijk zul je een correctie voor het huidige jaar daarom ook willen verwerken, zie hiervoor: TWK-correctie in het huidige jaar draaien

Bedrijf Instellingen

1. Ga naar het tabblad Explorer.

2. Ga naar het bedrijf.

3. Ga naar het tabblad Start.

4. Klik op meer in het dashlet Bedrijf Instellingen.

Bewerken

Klik op Bewerken.

Actief jaar wijzigen

Wijzig het actieve jaar naar het jaar waar de correctie in gemaakt moet worden. Klik op Opslaan.

LET OP: U moet hier alleen het actieve jaar wijzigen. U moet hier NIET de actieve periode wijzigen. De periode kunt u veranderen (op de plek waar u dat ook doet bij een normale TWK draait) namelijk in de rechterbovenhoek:

Verander de periode

Ga naar het bedrijf of naar de medewerker bij wie u een gegeven moet wijzigen. Klik op de huidige periode om deze te veranderen.

Selecteer de periode

Selecteer de juiste periode waarin u een TWK correctie wilt maken

Klik op het slotje

Klik op het slotje om in de onbeveilige modus te gaan.

Wijzig de gegevens

Voer de correctie/mutatie/wijziging in voor het bedrijf of de medewerker.

Loonopdracht

1. Ga naar het bedrijf.

2. Ga naar het tabblad Loonopdracht.

3. Ga naar het dashlet Loonopdracht en klik op meer.

Run

Klik op Run.

Loonrun

Draai nu de TWK only door op Doorgaan te klikken.

Loonaangifte

Ga via het tabblad Loonopdracht naar het dashlet Loonaangifte en klik op meer.

Selecteer het jaar

Selecteer het voorgaande jaar.

Nieuwe loonaangifte

Klik op Loonaangifte.

Creëer Loonaangifte

U ziet hier een overzicht van de wijzigingen in de Loonaangifte. Klik op Creëer loonaangifte.

Selecteer opnieuw het jaar

Selecteer opnieuw het voorgaande jaar.

Verzend de loonaangifte

U ziet nu de losse correctie, verzend deze door op verzenden te klikken.

Bedrijf Instellingen

1. Ga terug naar het tabblad Start op bedrijfsniveau.

2. Klik op meer in het dashlet Bedrijf Instellingen.

Bewerken

Klik op Bewerken.

Wijzig het jaar en de periode

1. Wijzig het actieve jaar in het huidige jaar.

2. Wijzig de huidige periode in de huidige periode waarmee u mee begon voor het terugzetten van het jaar.

3. Klik op Opslaan.