TWK-run forceren

Indien je een correctie wilt draaien voor alle medewerkers, omdat je bijvoorbeeld een brancheregeling of reservering hebt aangepast die niet automatisch een TWK-run genereert, dan dien je een TWK-run te forceren. Als je een TWK-run forceert voor het gehele bedrijf worden alle medewerkers in deze correctie meegenomen.

Als je voor een specifieke medewerker een TWK-run wil forceren, dan kan dit natuurlijk ook. Volg in dat geval het onderstaande stappenplan op medewerkers- in plaats van op bedrijfsniveau.

Periode aanpassen

mceclip0.png

Allereerst dien je de periode terug te zetten naar de periode vanaf wanneer de correctie uitgevoerd dient te worden. Dit is bijvoorbeeld voor wijzigingen in brancheregelingen meestal in periode 1.

Verander huidige periode

mceclip1.png

In dit scherm zet je de huidige periode terug. Alle wijzigingen die je dan invoert, zullen in deze periode (of vanaf deze periode) worden ingevoerd.

Onbeveiligde modus

mceclip2.png

Klik op het slotje om de onbeveiligde modus te openen. Als je in de onbeveiligde modus bent, betekent dit dat je aanpassingen kunt maken in een al verwerkte periode.

Bedrijf looncomponenten

mceclip3.png

Op bedrijfsniveau voeg je een looncomponent toe om de correctie run te forceren. Indien je een (eenmalige) bedrijfslooncomponent toevoegt forceer je de TWK-run voor het gehele bedrijf. Als je voor slechts een enkele medewerker een TWK-run wil forceren, dan kun je een (eenmalige) looncomponent toevoegen op medewerkersniveau.

 

Waarde

mceclip4.png

Kies een looncode waar je geen gebruik van maakt en geef deze de waarde 0 mee. Er worden dan geen berekeningen gemaakt en er worden geen kosten gejournaliseerd.

Run

mceclip5.png

Draai een salarisrun.

TWK periodes

mceclip6.png

Je kunt ervoor kiezen om deze correctierun mee te laten gaan in de run van de volgende periode. Je kunt er ook voor kiezen om deze correctie run apart te draaien. Kies dan voor de optie 'run TWK period(s) only'. Controleer ook de TWK-periodes: hier staan alle periodes die je nu gaat corrigeren.

Verwerk vervolgens de loonrun zoals je gewend bent.

Opmerkingen