Loonaangifte XML Converter

Met de Loonaangifte XML converter kun je gegevens uit de loonaangifte (uit het vorige salarissoftwarepakket) converteren naar het Nmbrs® importsheet. Dit dient een origineel loonaangifte .xml bestand te zijn.

Zie hieronder per tabblad van de importsheet welke cellen gevuld worden door de Converter:

LET OP: klopt het format van de XML niet, dan geeft het systeem de melding: “Failed to initialize Manager”. De XML die je gaat importeren dient op de eerste regel de volgende gegevens te bevatten: "<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1" ?>"

Het bestand zal er ongeveer als volgt uit zien:

Je kunt deze regel aanpassen in Kladblok, kopiëren naar het bestand en opslaan in .xml. Via Notepad kun je makkelijk tekstbestanden bewerken en opslaan als .xml.

Loonaangifte naar Nmbrs® Excel

De loonaangifte XML converter is te vinden op tabblad Instellingen.

Upload & Convert

1. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden vanuit een map of sleep het bestand hiernaartoe.

2. Klik op Upload & Convert to Nmbrs® Excel om het Excelbestand aan te maken.

Converting

Er verschijnt een melding dat Nmbrs® bezig is met converteren. Vervolgens wordt het Excelbestand automatisch aangemaakt en gedownload en kun je het bestand (eventueel) opslaan in een specifieke map.

Excelsheet

De gegevens van het bedrijf en de medewerker komen in het standaard importsheet van Nmbrs® te staan. Vul eventuele ontbrekende gegevens aan.

Import / Export Geavanceerd

Wanneer je met de zojuist geëxporteerde gegevens een nieuwe debiteur aan wilt maken vul je de benodigde debiteurgegevens in op het tabblad Debiteur van het importsheet. Vervolgens importeer je het bestand via het dashlet Import / Export Geavanceerd in het Startscherm.

Wanneer je het zojuist geëxporteerde bedrijf onder een bestaande debiteur wilt importeren: importeer het bestand dan op debiteurniveau via het dashlet Import / Export Geavanceerd.

Raadpleeg eventueel de tutorial Bedrijf importeren.

Import & Update

1. Klik op "Import" om te importeren. Wanneer je via deze knop een Excelbestand importeert worden nieuwe gegevens aangemaakt. Deze gegevens kunnen later eventueel aangepast worden.
2. Klik op "Update" om te updaten. Wanneer je via deze knop een Excelbestand importeert dan update/vervangt deze de bestaande gegevens. Let op: deze wijzigingen kunnen niet meer ongedaan gemaakt worden.
3. Klik op "Download template" om een import-template te downloaden om gegevens in te vullen. Dit is niet nodig wanneer je via de Loonaangifte XML converter al een bestand hebt aangemaakt.

Upload

1. Klik de tabbladen aan die je wilt importeren (vanuit het XML bestand zijn dit Bedrijven en Werknemers).

2. Selecteer of sleep een importbestand.
3. Klik op "Upload" om het bestand in Nmbrs® klaar te zetten.

Import

Hierboven zie je de Import Tree. Per bedrijf en medewerker is te zien welke gegevens er geïmporteerd gaan worden. Op elk veld kan geklikt worden om in detail te zien welke informatie er precies wordt geïmporteerd.

Klik op "Import" wanneer je er zeker van bent dat deze gegevens geïmporteerd moeten worden.

Info

Er verschijnt een informatieveld waarin zichtbaar wordt welke gegevens zijn geïmporteerd. Groene tekst betekent dat de data succesvol is geïmporteerd; rode tekst betekent een waarschuwing: er zijn foutieve gegevens geïmporteerd.

Het veld kan gesloten worden. Alle informatie in dit veld is ook zichtbaar in het dashlet Import / Export per importbestand. Op deze manier kun je eventueel fouten herstellen.

Foutmeldingen

Melding Syntax for an XML declaration is invalud: Line 1, position7.
Oorzaak De eerst regel van de loonaangifte xml bevat onjuiste gegevens om te kunnen converteren.
Oplossing Pas de eerste regel aan naar: "<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1" ?>

Melding Syntax for an XML declaration is invalud: Line [..], position [..].
Oorzaak Op de regel en positie die genoemd worden door de foutmelding staat een tag die niet juist wordt geopend, dan wel gesloten.
Oplossing In HTML is het zaak om tags altijd netjes te sluiten. Voorbeeld: Wanneer de loonaangifte wordt geopend door de tag <Loonaangifte> dient dit later weer gesloten te worden door de tag </Loonaangifte>.

Melding Failed to initialize Manager
Oorzaak Het bestand is niet in het juiste formaat; het is geen XML-bestand of het is geen Loonaangifte-bestand.
Oplossing Gebruik het juiste bestand.

Melding Geen Converter voor Loonaangifte beschikbaar
Oorzaak Het bestand dat wordt gebruikt bevat informatie die niet door de Converter verwerkt kan worden, bijvoorbeeld een jaartal wat in de toekomst ligt.
Oplossing Verwijder alle aanpassingen die aan het bestand zijn gedaan, en gebruik het originele bestand wat is ingestuurd naar de Belastingdienst.

Tabblad Debiteuren

Deze wordt niet gevuld, je kunt zelf een debiteurnummer en naam vullen in dit tabblad, wanneer je de sheet importeert wordt direct een debiteur, bedrijf en medewerker(s) aangemaakt.

Tabblad Bedrijven

Import Debiteurnr
Bedrijf gegevens Bedrijfnr
  Naam gevuld
  Telefoon gevuld
  Faxnr
  EmailAdres
  Website
  Loonmodel
  Urenmodel
  GrootboekRekSchema
  DefaultBedrijfnr
Adres Adres
  Huisnummer
  Huisnummertoev
  Postcode
  Plaats
  ProvStaat
  CodeLand
Postadres PostAdres
  PostHuisnummer
  PostHuisnummertoev
  PostPostcode
  PostPlaats
Contactpersoon ContactVoornaam
  ContactAchternaam gevuld
  Contacttelefoonnr gevuld
  ContactMobielnr
  ContactEmail
Salary PayInAdvance
Bankrekening BankReknr
  BIC
  IBAN
  BankNaam
  BankPlaats
  BankPostcode
  BankTelefoon
  BankAdres
  BankLand
  Gironummer
LHNummer LHNummer gevuld
  LoonaangifteTijdvak gevuld
  AangifteInhoudingsplichtigeNaam gevuld
  AangifteContactPersoon gevuld
  Startperiode
  Startjaar
  AangifteContactTelefoon gevuld
Periode Type PeriodeType
Fulltime rooster Ma
  Di
  Wo
  Do
  Vr
  Za
  Zo
  Ma2
  Di2
  Wo2
  Do2
  Vr2
  Za2
  Zo2
  CalcMethUrenPeriode
Fulltime rooster 2 Ma21
  Di21
  Wo21
  Do21
  Vr21
  Za21
  Zo21
  Ma22
  Di22
  Wo22
  Do22
  Vr22
  Za22
  Zo22
  CalcMethUrenPeriode2
Svw instellingen CodeCAO gevuld
  Sector gevuld
  Risicogroep gevuld
  EigenRisicoWGA
  EigenRisicoWAO
  EigenRisicoZW
  PercWGAwg
  PercWGAwn
  PercWGAFlexWg
  PercWGAFlexWn
  PercZwWg
Reserveringen ResVakGeldPerc
  ResVakGeldPerPayment
  ResVakGeldMin
  Res2Perc
  Res2PerPayment
  Res3Perc
  Res3PerPayment
  Res4Perc
  Res4PerPayment
Boekhoudsoftware Boekhoudsoftware
Autorun AutorunDag
Verlof VerlofGroep1
  VerlofSaldo1Omschrijving
  VerlofSaldo1Fulltimesaldo
  VerlofSaldo1Afronding
  VerlofGroep2
  VerlofSaldo2Omschrijving
  VerlofSaldo2Fulltimesaldo
  VerlofSaldo2Afronding
Workflow Instellingen WorkflowInstellingennr
Opmerkingen Opmerking1
  Opmerking2
  Opmerking3

Tabblad Werknemers

Import Debiteurnr
  Bedrijfnr
Personalia Persnr gevuld
  Naam gevuld
  Voorletters gevuld
  Roepnaam
  Voornamen
  Voorvoegsels gevuld
  BurgerlijkeStaat
  VoorvoegselsPartner
  NaamPartner
  NaamSamenstelling
  TituVoor
  TituAchter
  IdType
  IdNummer
  BSN gevuld
  TelefoonWerk
  MobielWerk
  TelefoonPrive
  MobielPrive
  Telefoonoverig
  EmailWerk
  EmailPrive
  Geslacht gevuld
  Geboortedatum gevuld
  Geboorteplaats
  CodeGeboorteland gevuld
  CodeNationaliteit gevuld
Adres Postcode gevuld
  Adres gevuld
  Huisnummer gevuld
  Huisnummertoev
  Plaats gevuld
  Provincie
  CodeLand
Contract Indienstdatum gevuld
  Uitdienstdatum
  CodeBepTd gevuld
  EindeContract
  AncienniteitsDatum
Dienstverband CodeFunctie
  CodeAfdeling
  CodeKostenplaats
  ManagerNr
Rooster NrRooster
  ma
  di
  wo
  do
  vr
  za
  zo
  ma2
  di2
  wo2
  do2
  vr2
  za2
  zo2
Salaris Stamsalaris
  BrutoSalarisPT
  BrutoUurloon
  NettoSalarisIncLC
  NettoSalarisExLC
  NettoloonIncLC
  NettoloonExLC
  Werkgeverslasten
  SalaristabelNr
  SalaristabelSchaalNr
  SalaristabelTredeNr
  SalaristabelPerVerh
  SalaristabelJaarVerh
  BrutoUurloon1
  BrutoUurloon2
  NettoUurloon1
  NettoUurloon2
  PayInAdvance
Loonheffing Loonheffing gevuld; altijd 1
  Lhkorting gevuld
  Voordeelregel gevuld
  KleurTabel gevuld
  SoortInkomen gevuld
  SpecialeTabel gevuld
  JaarLoonBT
  AfwPercBT
  CodeAard gevuld
  CodeAfdr
Svw CodeZW gevuld
  CodeWW gevuld
  CodeWAO gevuld
  CodeZvw gevuld
  CodeIabZvw gevuld
  CodeCAO gevuld
  VolgnrInverh gevuld
  CodePremiekorting gevuld
  CodeInvlVpl
  CodeFsInd gevuld
  Risicogroep gevuld
Bankrekening RekeningStandaard
  BICStandaard
  IBANStandaard
  Rekening2
  BIC2
  IBAN2
Levensloop RekeningLevensloop
  StartperiodeLevensloop
  LevensloopBedrag
Reserveringen SaldoVakantiegeld
  VakantiegeldBetaalwijze
Verlof VerlofSaldoVorige1
  VerlofSaldoVorige2
  VerlofSaldoVorige3
  VerlofSaldoVorige4
Leaseauto StartdatumLeaseautoWerknemer
  Cataloguswaarde
  Kenteken
  BijtellingReden
  BijtellingPerc
  BijdragePriveGebruik
  BijdrageNietAftrekbaar
Reiskosten Reisafstand
Opmerkingen Opmerking1
  Opmerking2
  Opmerking3