Payroll Workflow bij de jaarwissel

Als de jaarwissel vóór 1 januari wordt gedaan dan zal de automatisch workflow gewoon doorlopen zoals deze staat ingesteld. Indien je wilt dat de workflow blijft doorlopen dan is het belangrijk dat je de jaarwissel doet vóór de dag dat de workflow gaat draaien:

  1. Voorbeeld: Als de loonopdracht op de 10de staat ingesteld en de jaarwissel wordt op de 9de gedaan dan loopt de workflow door. De run zal op 10-01 uitgevoerd worden.
  2. Voorbeeld: Als de loonopdracht op de 10de staat ingesteld en de jaarwissel wordt op de 11de gedaan dan loopt de workflow NIET door. 
    De workflow zal dan pas van 10-02 verder lopen.

Indien de jaarwissel te laat wordt gedaan en bepaalde workflows zijn hierdoor niet uitgevoerd dan zullen deze bedrijven handmatig verwerkt moeten worden. Voor accountants is het mogelijk om dit met behulp van de Workflow Wizard in één keer voor meerdere bedrijven te doen:
Meerdere bedrijven verwerken voor accountants

LET OP: Na het draaien van de jaarwissel worden de automatische workflowacties van het oude jaar niet uitgevoerd (loonaangiften en pensioen exports), deze kunnen handmatig of via de wizard worden uitgevoerd. Zie dit artikel: Workflow Wizards

Opmerkingen