Snelinvoer

Via het dashlet Snelinvoer kun je variabele looncomponenten en uren muteren. Deze optie is te vergelijken met het importeren van variabele looncomponenten via onze importsheet. Het verschil is dat de snelinvoer tijd kan besparen; bovendien heb je de mogelijkheid om meerdere types snelinvoer (templates) te creëren. Dit komt bijvoorbeeld van pas wanneer je de invoer van je mutaties van oproepkrachten en vaste medewerkers wilt splitsen. Het aanmaken van snelinvoer templates is alleen mogelijk op bedrijfsniveau.

Dashlet Snelinvoer

1. Ga, op bedrijfsniveau, naar Start => Loonopdracht => Snelinvoer.
  2. Klik voor het invullen van een reeds aangemaakte snelinvoer op de naam.
  3. Klik op meer... voor meer opties en het aanmaken van een nieuwe snelinvoer.

De verschillende opties in het dashlet Snelinvoer

1. Klik op de naam van een bestaande snelinvoer om componenten in te voeren.
  2. Via "Instellingen" kun je de snelinvoer wijzigen.
  3. Klik op het kruisje om de snelinvoer te verwijderen.
  4. Via "Nieuwe snelinvoer" kun je een nieuwe snelinvoer aanmaken.

Deze opties worden hieronder toegelicht.

Snelinvoer invullen

Dit scherm toont de verschillende medewerkers in het bedrijf. Je kunt extra uren en dagen toevoegen door te klikken en het aantal in te voeren.

Als je nog niet op opslaan hebt geklikt kun je met één druk op de knop alle ingevoerde mutaties in de snelinvoer wissen. Hiervoor gebruik je de knop "Wijzigingen ongedaan maken". Nu zijn alle ingevoerde mutaties verwijderd (mits je dus niet op opslaan hebt gedrukt).

Indien je wel op opslaan hebt gedrukt en alsnog een mutatie wilt verwijderen dan dient dit handmatig op medewerkersniveau te gebeuren. De snelinvoer is alleen bestemd voor de invoer van variabele looncomponenten. Als de loonrun gedraaid is zal de template niet meer gevuld zijn met mutaties maar leeg zijn.

Let op! Wanneer een komma als teken wordt ingegeven, zal deze niet worden getoond. Enkel punten worden ondersteund als teken.

Filter in snelinvoer

Wanneer je met de muis over de kolom "Nr" of "Naam" gaat verschijnt er een pijltje waarmee de kolom kan worden gesorteerd. Zo kan er alfabetisch of op nummer worden gesorteerd:

Bij de overige kolommen kan de filteroptie worden gebruikt om kolommen te verwijderen of terug te plaatsen door ze aan of uit te vinken:

Tevens kunnen de kolommen worden versleept, zodat er een eigen volgorde gekozen kan worden.

Snelinvoer aanpassen

Indien je een bestaande snelinvoer wilt wijzigen kun je hier aanvinken welke componenten je wilt zien en invullen bij de bestaande snelinvoer. Dit kunnen zowel uur- als looncomponenten zijn.

Dit overzicht kun je vinden via loonopdracht -> Snelinvoer. Als je op de tandwieltjes klikt, krijg je deze pop up.

Nieuwe snelinvoer: loon- en urencomponenten

1. Vul een naam in voor de snelinvoer.
  2. Vink "Dagen invoeren" aan indien je de dagen in de snelinvoer wilt meenemen.
  3. Selecteer de uren- en looncomponenten die je in de snelinvoer wilt gebruiken.
  4. Klik op "Medewerker Filter" indien je een medewerkersfilter wilt toevoegen.

Nieuwe snelinvoer: Medewerker Filter

1. Hier kun je een filter toevoegen voor de medewerkers waarvoor deze snelinvoer geldig is. Je kunt filteren op afdeling, kostenplaats, manager, contract type, functie, in- of uitdienst status en wel/geen rooster van de medewerker.
  2. Wanner alles goed staat klik je op Opslaan.

Snelinvoer: mutaties terugzien

Om de snelinvoer-mutaties van eerdere periodes terug te kunnen zien dien je eerst de periode terug te zetten (1) en vervolgens op de Snelinvoer te klikken. Daar kun je een filter (2) instellen om tevens de medewerkers die in die periodes uitdienst (3) zijn gegaan terug te kunnen zien.

Foutmelding: Een mutatieformulier met dezelfde kolom(men) is open

Per periode kan er van elk snelinvoer formulier maar één verstuurd worden. Het kan voorkomen dat de klant het snelinvoer formulier heeft ingevuld en op 'Opslaan' heeft geklikt, vervolgens wordt eenzelfde formulier gestart en dan komt de volgende melding in beeld:

''Een mutatieformulier met dezelfde kolom(men) is open. Deze moet gesloten worden voordat u een nieuw formulier met deze kolommen instuurt. ''

Om deze foutmelding op te lossen moeten de opgeslagen formulieren worden verwijderd, of alsnog worden verzonden. Zowel de klant login als de accountant kunnen deze formulieren verwijderen onder het tabje 'Opgeslagen'.