Pensioenpremie incorrect in pensioenexport en correct in salarisdocumenten

Als de pensioenpremie niet klopt in de pensioenexport, maar wel in de overige salarisdocumenten (loonstrook, journaalpost, rapport looncomponenten etc.) kan dit verschillende oorzaken hebben. Hieronder worden de meest voorkomende oorzaken besproken, en oplossingen aangeboden: 

  1. Verkeerde pensioenexport formaat is gekozen

Mocht de pensioenpremie zowel in de pensioenexport als in de salarisdocumenten niet correct zijn, raadpleeg dan het onderstaande artikel:

1. Verkeerde pensioenexport formaat is gekozen 

Oorzaak
Wanneer het verkeerde pensioenexport formaat is gekozen, die niet hoort bij de branche die bij het bedrijf actief is, dan zal de pensioenpremie in de pensioenexport incorrect zijn. In de salarisdocumenten zal de pensioenpremie wel correct berekend worden.

Achterhalen
Om te achterhalen of je het correcte pensioenexport formaat hebt gekozen voor de branche die actief is bij het bedrijf kan je de volgende artikelen raadplegen. Per artikel wordt uitgelegd welke branches onder een bepaald pensioenfonds vallen: 

Oplossing
Wanneer het verkeerde pensioenexport formaat is gekozen kan deze worden aangepast op bedrijfsniveau bij Instellingen -> Algemeen -> Pensioen Exportinstellingen. Vervolgens kunnen de correcte gegevens worden ingevoerd; zorg ervoor dat je dit in de correcte periode doet:

 

Opmerkingen