UPA PGB: Pensioenexport

Hieronder staat beschreven hoe je de export instellingen voor UPA PGB aanmaakt. Ook vind je aanvullende informatie die van belang is bij deze pensioenexport.

Pensioen exportinstellingen

1. Ga naar het bedrijfsniveau
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op Pensioen Exportinstellingen

Klik op Pensioen Exportinstellingen:

Selecteer het Exportformaat, vul de overige gegevens in en klik op Opslaan:

• Bedrijf contactpersoon: handelsnaam van de werkgever
  • Telefoon: telefoonnummer van de inzender
  • Naam leverancier: naam van de contactpersoon/inzender
  • Nummer Leverancier: PGB-inzenderaccount / nummer leverancier van de inzender. Je vindt deze informatie onder UPA instellingen/account via mijnpgbdesk.nl (code van 8 tekens)
  • Bedrijf relatienummer: PGB-relatienummer van de werkgever. Je vindt dit nummer op brieven van PGB (code van max. 12 tekens)
  • Tijdvak: selecteer het tijdvak waarover de salarissen bij deze werkgever worden uitbetaald (maandelijks of 4-wekelijks)

Vink de export aan om deze te activeren:

Branches

De volgende branches worden door UPA PGB ondersteund:

Correcties

Indien je de pensioenexport naar UPA PGB wilt corrigeren doe je dit op dezelfde manier als bij (een correctie van) de loonaangifte, dus via een normale correctierun.

Vrijwillige pensioenregelingen (Functiegroep 7 of hoger)

In de documentatie van PGB (zie bijlages) wordt gesproken over werknemers in dienst die in functiegroepen 7 of hoger vrijwillig een pensioenregeling willen afsluiten. Deze regeling is op dit moment niet in Nmbrs ingericht; dit dien je dan ook via een eigen brancheregeling te realiseren. Om deze premies mee te laten gaan in het UPA PGB exportbestand dien je de volgende kenmerken toe te voegen aan de eigen branche:

- Richt de periode regel in zoals PGB voorschrijft
- Kies voor het veld Pensioenexport Type 'UPA PGB'

- Klik op opslaan als de regeling compleet is.
- Heropen de regeling en kies in het veld Pensioen export voor Fonds:'U0557-1002'