Stap 1 - Doelstelling en planning

Na de introductie van Visma Nmbrs is het belangrijk om de doelstelling en planning van de conversie te formuleren. Een eerste inventarisatie kun je maken door onderstaand document als leidraad te gebruiken:

Ook moet een implementatieteam worden samengesteld en zullen er verschillende gegevens moeten worden verzameld. 

Om een indicatie van de kosten voor de conversie te maken, kun je deze sheet gebruiken en invullen. Benoem duidelijk de scope van het project, wat hoort tot het project en wat niet. Inventariseer de risico's van het project over geld, organisatie, kwaliteit, informatie en tijd (GOKIT). Denk en werk projectmatig in deze implementatie, een project heeft altijd een einddatum en doel. Maak het meetbaar en deel het project op in kleine stukken voor een goed overzicht.

Een analyse van de verdeling tussen CAO's in jouw database kun je maken via deze tool.

Er is ook een tool beschikbaar die mutaties vergelijkt tussen twee periodes, voor meer informatie hierover neem contact op met Startup.

Heb je alvast vragen over hoe de applicatie werkt, stel deze dan aan onze Support afdeling.

Heb je een Up&Go afgenomen, dan krijg je toegang tot onze projectmanagement tool Basecamp, waarin je ook alle documenten en stappen kunt vinden.

Extra aandachtspunt: Indien gebruikt gemaakt wordt van de Nmbrs converters dienen deze getest en uitgevoerd te zijn bij voorkeur voor aanvang van de eerste dag. Bij sommige software leveranciers dient de leverancier bepaalde rechten toe te kennen om de converter uit te voeren. Daarnaast kan een update van jouw vorige pakket ervoor zorgen dat de converter niet werkt. Dit kan onnodig vertragingen opleveren. Bij vragen en/of problemen m.b.t. de converter kan contact opgenomen met de supportdesk van Nmbrs. 

Overige stappen implementatie proces

Opmerkingen