Stap 3 - Inrichting en voorbereiding conversie

In dit artikel vind je meer informatie over de inhoud van Stap 3 - Inrichting en voorbereiding conversie uit het implementatieproces.
In deze stap leer je om Nmbrs op efficiënte wijze op te zetten en om de conversie voor te bereiden. De salaris- en IT-afdelingen worden eerst voorbereid, waarna de gehele inrichting wordt ingesteld.
Nmbrs biedt optioneel een training op locatie over marktpropositie aan. Ook kunnen bestaande en nieuwe gebruikers door middel van een op maat gemaakte animatie worden voorbereid op de conversie. Bekijk ook onze tips en de implementatietools die je gebruikt in deze fase.

Voorbereiding salarisafdeling

Om de conversie te kunnen voorbereiden dient de salarisafdeling daaraan voorafgaand al de volgende taken afgerond te hebben:

• Aanmaken eigen omgeving, met daarin demonstratiegegevens.
  • Aanmaken eigen (kern-)gebruikers in eigen omgeving.
  • Aanmaken en inrichten van 1 DGA-bedrijf en 1 voorbeeldbedrijf.

Het kennisniveau voor deze stap is minimaal "introductie accountant". Dit kennisniveau kan via training/E-learning (stap 2) worden verkregen.

Voorbereiding IT-afdeling

De IT-afdeling werkt in deze stap met de Nmbrs Converter. Met behulp van deze applicatie kunnen op een eenvoudige manier gegevens vanuit het oude salarispakket overgezet worden naar de nieuwe Nmbrs-omgevingen.

Let op: de Nmbrs Converter kan gebruikt worden in combinatie met Unit4, RoosRoos, Cobra, Easylon, Microloon en Winsalar.

De volgende voorbereidingen dienen door de IT-afdeling getroffen te worden:

• Downloaden van Nmbrs Converter.
  • Installeren van de Nmbrs Converter.
  • Eventueel opvragen / kopiëren van externe database van huidige systeem.
  • Verbinding testen tussen de Nmbrs Converter en de huidige database.

Nmbrs Accountant inrichten

Na bovengenoemde voorbereiding kan de daadwerkelijke inrichting van de omgeving starten.
De accountants die het Up&Go Small of Large programma volgen krijgen na deze voorbereiding hulp tijdens de zogenoemde "kick-off implementatie." Welke instellingen er nodig zijn voor de inrichting van het systeem vind je hier:

Marktpropositie

Tijdens de voorbereidingsfase biedt Nmbrs een trainingsmogelijkheid op locatie aan over de marktpropositie van jouw organisatie. Wat kun je je huidige klanten nog meer aanbieden met Nmbrs? Welke nieuwe markten kunnen er worden aangeboord?
Het informeren van bestaande en nieuwe gebruikers kan door middel van een op maat gemaakte animatie. Deze animatie legt de gebruikers uit wat de mogelijkheden zijn van hun omgeving.
Neem contact op met onze Sales-afdeling over deze trainingsmogelijkheid: sales@nmbrs.nl of +31 (0)20-58 49 601. Meer informatie over de animaties:

Tips

• Volg een of meer van onze e-learnings via training.nmbrs.nl.
  • Installeer de Nmbrs Converter op tijd; geef de IT-afdeling voldoende gelegenheid om de tool te installeren en te testen.
  • Blijf niet eindeloos testen. Test met echte bedrijven en zet ze LIVE als ze sluiten. Als januari sluit sluiten de overige maanden ook snel aan en kan er direct begonnen worden met afstrepen.
  • Specialisten hebben de neiging om te beginnen met de klanten waarmee ze het vaakst contact hebben; dit zijn in de regel de “specials”. Begin liever met een regulier bedrijf om het converteren onder de knie te krijgen.
  • Maak omvang en voortgang van het project inzichtelijk voor de medewerkers (visualiseer).
  • Maak gebruik van een Nmbrs® Animatie (mail sales@nmbrs.nl voor meer info).
  • Maak gebruik van de voortgangsrapportage die Nmbrs® kan leveren (mail startup@nmbrs.nl voor meer info).
  • Vergeet niet om klanten te vertellen waarom je de overstap maakt.
  • Stop niet met communiceren omdat je te druk bent.
  • Informeer en betrek andere afdelingen bij de migratie, zoals directie, marketing/sales en IT.

Implementatietools

De Nmbrs® Converter vertaalt een database van Unit4, Easylon, RoosRoos, Cobra, WinSalar en Microloon naar een Nmbrs® importsheet, waarmee je direct bedrijven en medewerkers kunt importeren.

De Nmbrs® Loonaangifte XML Converter vertaalt loonaangiftebestanden in XML-formaat naar een Nmbrs® importsheet, waarmee je direct de basisgegevens van bedrijven en medewerkers kunt importeren.

Overige stappen implementatie proces