Medewerker / Bedrijf Instellingen

Deze categorie bevat de kern van Nmbrs Payroll; je vindt hier hoe je een bedrijf en medewerkers aanmaakt en informatie wanneer het dienstverband van de medewerker wordt gewijzigd. 

Nieuw bedrijf en medewerkers toevoegen

Voordat er kan worden verloond dient er uiteraard eerst een bedrijf te zijn waaraan medewerkers kunnen worden toegevoegd. Accountants kunnen desgewenst debiteuren aanmaken waar verschillende bedrijven onder vallen.

Default bedrijf en medewerkers

Met de optie Default bedrijf (voor accountants) kan een nieuw bedrijf worden aangemaakt met dezelfde salarisinstellingen (salarismodellen, workflow, reserveringen, documenteninstellingen) als een ander bedrijf, maar zonder bedrijfsspecifieke instellingen als NAW-data, medewerkers en aangiftegegevens.

Via de optie Default medewerker kunnen standaard medewerkersinstellingen voor alle online klanten in Nmbrs® worden aangemaakt, zodat alleen nog NAW-data, loon, rooster en vaste looncomponenten hoeven te worden ingevoerd.

Proforma & Sandbox

Met behulp van een Proforma krijg je voor een nieuwe medewerker een inschatting van het maandelijkse nettobedrag en de werkgeverskosten.
Er geldt een aantal beperkingen voor de Proforma. 

De Sandbox maakt het mogelijk om in Nmbrs® te werken zonder gegevens in de echte, live database aan te passen. De Sandbox draait in een andere omgeving, waarin de consequenties van aanpassingen veilig kunnen worden getest. 

Medewerker uit dienst melden

Indien een medewerker uit dienst gaat kan dit op twee manieren worden verwerkt: door een uitdienstdatum in te voeren of door de uitdienstwizard te gebruiken. Via de wizard is het mogelijk om openstaande verlofuren uit te betalen of in te houden en om eventuele looncodes pro rata te laten berekenen.

Contract of dienstverband wijzigen

Wanneer het contract of het dienstverband van een medewerker al eens is aangemaakt, maar gewijzigd moet worden, dan kan de uitleg in onderstaand artikel worden gevolgd:

Opmerkingen

 • Avatar
  Landman

  Ik ben van GOED Schellingwoude veranderd naar Amstelland Fysiotherapie, maar mijn account blijft op GOED staan. Kunnen jullie dit wijzigen, want ik kan niet bij mijn jaaroverzicht ivm belastingaangifte bij Amstelland Fysiotherapie. Bij voorbaat dank!!!

  Vriendelijke groeten,

  Andres Landman

 • Avatar
  Gert Jan Verhasselt

  Hallo, ik heb een nieuw e-mailadres, wat moet ik doen om dat hier te veranderen?