Looncomponenten importeren

Import / Export Bedrijfsniveau.

Let op: Een update/import kan niet ongedaan gemaakt worden! Gebruik de Sandbox om te testen. Uitzondering op deze regel is het importeren van variabele loon- en urencomponenten via 'Import/Export bedrijfsniveau' (batchoperatie looncomponenten variabel), deze kan wel verwijderd worden. Wanneer je dit importeert via Import/Export Geavanceerd, zal je de import niet kunnen verwijderen.

Let op: Een update/import vindt alleen plaats in de huidige periode.

Let op: Het importbestand mag geen formules of macro's bevatten, alleen "platte" tekst kan worden geïmporteerd. Om import/update problemen ten gevolge van (onbedoelde) wijzigingen in de opmaak te voorkomen, is de opmaak van de tabbladen beveiligd. Dit betekent dat er niets kan worden gewijzigd aan de kolommenstructuur. Rijen kunnen wel toegevoegd, verwijderd en gesorteerd worden. Indien gewenst, kan de beveiliging van het template - op eigen risico - opgeheven worden. Hier is geen wachtwoord voor nodig. 

Let op: Als je een update uitvoert, dan worden alle gegevens die in het excel staan geupdate, dit houdt in dat we ook de reeds bestaande (goede) gegevens overschrijven. Het verbergen van velden in het excel bestand heeft daar geen invloed op. Als je wilt updaten zul je alleen de gegevens in excel moeten zetten (overhouden) die je daadwerkelijk wil aanpassen. 

Let op: voor een optimale werking adviseren wij maximaal tussen de 500 en 1000 regels per keer te importeren. Grotere bestanden dienen dus opgeknipt te worden. 

1. Ga naar het bedrijfsniveau.

2. Klik op Looncomponenten Vast of Looncomponenten Variabel in het dashlet Import / Export Bedrijfsniveau.

Kies Vaste looncomponenten Voor het importeren van looncomponenten die iedere maand opnieuw op de loonstrook moeten komen.

Kies Variabel Looncomponenten Voor het importeren van looncomponenten die eenmalig op de loonstrook moeten worden verwerkt, bijvoorbeeld een bonus, bekeuring, een inhouding lunch of een declaratie van onkosten.

Looncomponenten

1. Zorg dat de Batch Operatie op Looncomponenten Variabel of Looncomponenten Vast staat.

2. Klik hier om te importeren, wanneer u via deze knop een excelsheet importeert dan importeert deze nieuwe gegevens.

3. Klik hier om een export van de looncomponenten te maken uit Nmbrs®.

4. Klik hier om een template te downloaden om uw gegevens in te vullen.

Let op:

  • Een 0 (nul) is een waarde dat ook wordt geïmporteerd en hierdoor een mutatie veroorzaakt. 
  • Een formule (berekening) wordt als 0 (nul) geimporteerd, verander deze naar cijfers. 
  • Het importbestand mag geen formules of macro's bevatten, alleen "platte" tekst kan worden geïmporteerd. Daarnaast dient de opmaak hetzelfde te blijven (geen aanpassingen in rij 1 en 2).
  • Bij de variabele looncomponenten kunt u alleen importeren. Bij de vaste looncomponenten kunt u alleen updaten. Meer informatie over het verschil tussen de import en de update functionaliteit, vindt u op deze pagina.
  • Wanneer een looncomponent een einddatum heeft is het niet mogelijk om de einddatum over te schrijven door in het Excel-bestand deze leeg te laten.
  • Het is niet mogelijk om vaste uren en dagen te importeren of te updaten.
  • Na een lege rij of een kolom worden de gegevens niet meer overgenomen bij het importeren of update (zie voorbeeld hieronder)

Excelsheet

Vul de tab LooncomponentenVar of LooncomponentenVast in. Dit is de enige die wordt geïmporteerd, dus de overige tabs hoeft u niet in te vullen.

Voor informatie over wat u moet invullen ga naar de uitleg over Vaste Looncomponenten of Variabele Looncomponenten.

De looncodes die ingevuld moeten worden bij kolom H vindt u terug in het dashlet Looncomponenten op medewerkersniveau in Nmbrs®.

Let op: Een inhouding altijd NEGATIEF moet worden ingevoerd.

 

Upload

Selecteer het bestand dat u wilt importeren en klik op Upload.

Import

Klik op Import.

Info

Wanneer u de gegevens correct heeft geïmporteerd, krijgt u hiervan een melding.

Klik op Sluiten.

 

Video's

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk