Werknemers importeren

Import / Export Bedrijfsniveau

1. Ga naar het bedrijfsniveau.

2. Klik op de menu-knop rechtsboven in het scherm en klik op Import/ Export Bedrijfsniveau onder Algemeen.

Werknemers

1. Zet de Batch Operatie op "Werknemers".

2. Import: importeer via een Excelsheet nieuwe gegevens in Nmbrs. De te importeren personeelsnummers dienen dus anders te zijn dan die van de medewerkers die al in Nmbrs staan.

3. Update: update / vervang via een Excelsheet bestaande gegevens. Dit kan vervolgens niet meer ongedaan gemaakt worden. Indien je gegevens update dient je alleen de aanpassingen in het importbestand op te nemen. De informatie in het importbestand die niet aangepast hoeft te worden dien je dus te verwijderen.

Indien je contract- en dienstverbandgegevens wilt vervangen dan adviseren we om dit handmatig te doen. Een nieuw contract importeren bij een bestaande medewerker is niet mogelijk.

4. Export: maak een export van de werknemers uit Nmbrs®.

5. Download template: via deze knop kun je een template van de Excelsheet downloaden om je gegevens in te vullen.

Excelsheet

Vul de tab Werknemers in. Dit is de enige die wordt geïmporteerd, dus de overige tabs hoeven niet ingevuld te worden.

Zie dit artikel voor meer informatie over de gegevens die ingevuld dienen te worden.

Let op:

• het medewerkersnummer mag maximaal 10 cijfers bevatten;
  • de gegevens na een lege rij of kolom worden tijdens het importeren of updaten niet meer overgenomen (zie voorbeeld hieronder):

Upload

Selecteer het te importeren bestand en klik op Upload:

Import

Klik op Import:

Info, Warnings & Errors

1. Info: laat zien welke informatie correct geïmporteerd is.

2. Warnings: deze gegevens zijn niet correct (ongeldig) en daarom niet geïmporteerd; de overige gegevens van de medewerker zijn wel geïmporteerd.

3. Errors: deze gegevens zijn fout en daarom niet geïmporteerd.

4. Klik op Sluiten.

Na de import

Na het importeren kun je de Excelsheet die je hebt geïmporteerd downloaden: