Grootboekrekening & Journaalposten

Dit artikel beschrijft hoe je in Nmbrs met grootboekrekeningschema's kunt werken en hoe de journaalposten kunnen worden ingesteld en weergegeven. Tevens worden de kostenverdeling die kan worden toegepast en de export en mogelijke integratie van journaalposten uitgelegd.  

De volgende onderwerpen worden behandeld:

 

Grootboekrekeningschema

Het onderstaande artikel beschrijft alles omtrent grootboekrekeningschema's. Hoe je deze kan aanmaken, toepassen en kan wijzigen bij bedrijven. Ook wordt uitgelegd hoe je grootboekschema's aan kostenplaatsen kan koppelen. 

 

Journaalposten

Het onderstaande artikel beschrijft hoe en waar de journaalposten worden weergegeven en hoe je deze kan downloaden en verzenden:

Het is mogelijk om een opslag te berekenen over de verschillende reserveringen:

Wanneer een eigen brancheregeling is aangemaakt zullen looncodes worden aangemaakt die gejournaliseerd moeten worden:

Kostenverdeling

Het is mogelijk om een kostenverdeling in te geven. Je kunt een medewerker aan één of meerdere kostenplaatsen (en/of kostendragers) koppelen.
Ook kun je deze kostenverdeling beïnvloeden door een looncode of een (gewerkte) urencode aan een kostenplaats mee te geven:

 

 

Integratie en exporteren van journaalposten

De journaalposten zijn te exporteren naar pdf, xlsx, txt en naar enige andere formaten die ingelezen kunnen worden in je boekhoudpakket. In onderstaand artikel staat uitgelegd welke export formaten vanuit Nmbrs kunnen worden gedownload:

Boekhoudsoftware instellen voor het exporteren van journaalposten

Voor een aantal boekhoudpakketten bestaat een integratie met Nmbrs. Dat houdt in dat de journaalposten rechtstreeks vanuit Nmbrs kunnen worden verzonden naar de boekhouding of dat de journaalposten vanuit het boekhoudpakket kunnen worden opgehaald. Ook is het mogelijk om de journaalposten op te halen middels een API koppeling vanuit een boekhoudpakket. Zie onze app store voor alle boekhoud koppelingen

 


Opmerkingen